Lahana sarmasının en doğru hazırlanışı böyleymiş! Çiğ kalmıyor ve asla dağılmıyor

Lahana sarmasının en doğru hazırlanışı böyleymiş! Çiğ kalmıyor ve asla dağılmıyor

Lahana sarması pişirirken bilmeniz gereken aşçılık sırları

Lahana sarması özellikle kış aylarında birçok kişi tarafından severek tüketiliyor. Peki lahana sarması yaparken nelere dikkat etmek gerekir? İşte lahana sarması pişirirken bilmeniz gereken her şey!

DAĞILMAYAN LAHANA SARMASININ TARİFİ

Lahana sarması yaparken herkes dağılmamasını ister.

Bu yüzden lahana sarması yaparken bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir.

Lahana Sarması İçin Gereken Malzemeler:

1 orta boy lahana

250 gram orta yağlı kıyma

1 adet büyük soğan

Bir avuç kırık pirinç

Yeteri kadar Tuz ve karabiber

Lahana Sarmasının Yapılışı:

Lahana yaprakları kaynar tuzlu suda dirlikleri gidene kadar haşlanır ve suyu süzerek bir tabağa alınır.

İç harcı için 2 defa makineden geçirilmiş kıymaya pirinç, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber katılarak iyice yoğrulur.

İç hazırlanınca lahana yaprakları teker teker yayılıp her yaprağın ortasına bir parça iç koyulduktan sonra sarılır.

Tencereye dolmaları yerleştirmeden önce dibine 1-2 sıra lahana yaprağı yayılır. Yaprakların üstüne düzenli bir biçimde sarılmış dolmalar yerleştirilir.

Yapraklar sarılıp tencereye yerleştirildikten sonra üzerine 1 parmak geçecek kadar su konur.

Dolmaların üstüne ters çevrilmiş bir tabak yerleştirilip tencerenin kapağını da kapattıktan sonra ateşe oturtulur ve pişmeye bırakılır.

Dolmalar piştikten sonra servis tabağına alınıp, sıcak sıcak tüketilir.

İsteğe göre bu dolma sade veya yoğurtlu olarak servis edilebilir.

yillarini-mutfaktan-gecirmis-ustadan-lahana-sarmasinin-puf-noktasi-212146-20230113.png

Evet tarif bu şekilde.

Ayrıca Habertürk tarafından lezzetli lahana sarması yapmak için bilinmesi gereken bazı püf noktalarda paylaşıldı! İşte herkesin bilmesi gereken o püf noktalar

Birinci Püf Nokta: Lahana sarması piştikten sonra 1 gece buzdolabında dinlendiği zaman daha lezzetli olur.

İkinci Püf Nokta: Pişerken dolmalar tencerenin üstüne çıkmasın diye ters çevrilmiş tabak koyulur.

Üçüncü Püf Nokta: Arzu edilirse tereyağında kızdırılmış sarımsak ilavesi ile daha da lezzetli olur.

Tarif bilgileri için Bahattin İbrahim Erdem ustaya teşekkür ederiz..

İlgili Haberler