Tüketirken bir kere daha düşünün!

Tüketirken bir kere daha düşünün!

Sağlıklı olmak adına tüketilen her besin yanlış ve fazla tüketildiğinde tam tersi etki yaparak olumsuz etkilerde bulunabilir. İşte dikkatli tüketilmesi gereken besinler…

Fazla tuz tüketimi vücutta şişkinliğe ve ödeme neden olabiliyor, uzun süreli aşırı tüketiminde ise böbreklere zarar verebiliyor hatta damar tıkanıklığına yol açabiliyor.

Mutfağın Kimyası: Tuz - Yemek.com

Yapımları sırasında içerisine bolca tuz eklenen turşu ve konservelerin tüketimi tuz ihtiyacının giderilmesini sağlayabilirken fazla tüketiminde vücutta olumsuz etkileri olabiliyor.Hem lezzet vermek adına hem de uzun ömürlü olması için konserve yiyeceklere ve turşulara eklenen tuz, bu besinlerin tüketimini sınırlandırmanız hatta en aza indirmemiz gerektiği anlamına geliyor. 

Turşu nasıl yapılır? Turşu tarifi ve turşu yapmanın püf noktaları

 

Her ne kadar bilincinde olmasak da peynir, en çok tuz oranına sahip besinlerden biri. Yapım sürecinde çabuk bozulmasını önlemek amacıyla yoğun tuz kullanılan peynir çeşitlerinin de aşırı tüketiminde ödem yapma ve damar tıkanıklığına yol açma ihtimalı bulunuyor. 

İyi peynir nasıl anlaşılır? Peynir seçmenin püf noktaları - Pratik Bilgiler Haberleri

Özellikle hazır olarak alınan ekmekler evde yapılanlara oranla 3 kata kadar daha fazla tuz içeriyor. Bu nedenle günde birkaç dilimden fazla tüketilmesi sağlık açısından sakıncalı.

Evde Ekmek Tarifi, Nasıl Yapılır? (Videolu) -Yemek.com - Yemek.com

İlgili Haberler