Limonu kabuğuyla yerseniz...

Limonu kabuğuyla yerseniz...

Kendisinde, suyunda, kabuğunda ve hatta çekirdeğinde bile pek çok yarar bulunur. Ancak özellikle limonu kabuğuyla tüketmek, bambaşka güçlü etkileri bize sunar. İşte limonu kabuğuyla yemenin faydaları

Limon, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığımız için en şifalı besinlerden biridir. Özellikle C vitamini zengini olan limon sağlığımız için her açıdan yarar sunarken onu kabuğuyla tüketmek, hiç tahmin edemediğiniz faydaları beraberinde getiriyor.

Limon kabuğu da en az limonun kendisi kadar bir yığın şifayı vücudumuza depoluyor. Bu etkilerini duyduktan sonra limonu mutlaka kabuklarıyla tüketmek isteyeceksiniz. Peki, limonu kabuğuyla tüketmek neye iyi gelir?

İşte yanıtı...

Limonu kabuğuyla yemenin faydaları

Limon, içerdiği yüksek C vitamini miktarıyla sağlık için birçok fayda sunsa da limonu kabuğuyla yemek, birçok ek fayda sağlar. Limon kabuğu antioksidanlar, lifler ve esansiyel yağlar bakımından zengindir.

Bu nedenle limonu kabuğuyla tüketmek, sindirim sağlığını destekler ve sindirim sistemi üzerinde olumlu etkiler sunar. Ayrıca limon kabuğundaki flavonoidler, anti-inflamatuar ve anti-kanser özelliklere sahiptir, bu da vücudu hastalıklara karşı korur.

Yapılan pek çok araştırmaya göre limonu kabuğuyla tüketmek, ağız ve diş sağlığını korur ve cilt sağlığına birçok fayda sunar.

Diş yüzeyindeki enfeksiyonları önleyen limon kabuğu, diş sararmasını önleyerek dişlerin temiz ve parlak görünmesine katkıda bulunur.

Öte yandan limonu kabuğuyla tüketmek, ciltte bulunan tüm lekeleri ok etmede etkin rol oynar. Limon kabuğu ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirerek kronik hastalıkların riskini en aza indirir.

Limon kabuğundaki güçlü özellikler; mide, ağız ve boğaz kanserini önlemede etkilidir.