Limonun küflenmemesi için ne yapmalı? İşte uzmanların uyguladığı teknik

Limonun küflenmemesi için ne yapmalı? İşte uzmanların uyguladığı teknik

Limon çok faydalı bir besin. Küflenmesini önlemek ise sanıldığı kadar zor değil

Limon buzdolabında olsa bile zamanla küflenebiliyor. Bu durumda limon çürümekte ve zararlı hale gelmektedir. Küflenmiş limonun derhal çöpe atılması gerekiyor. 

Peki ama limon nasıl taze tutulur?

lezzet.com.tr sitesinde yer alan içerikte; Limonu taze tutan yöntemleri paylaştı! İşte o yöntemler


Limonun uzun süre saklanabilmesi için bütün bir halde muhafaza edilmesi gerekir. Dilimlenmiş limonun muhafaza edilmesi daha zordur.

Limon dilimlenmişse streç filme sarılarak veya kapağı kapalı bir kavanoza saklanarak 4-5 gün kadar saklanabilir.
Limon bütün bir haldeyse, 5-6 gün saklanabilir.
Limonu uzun süre muhafaza etmek için bütün bir halde derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Limon dilimlenmişse, streç film ile sararak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Limon yalnızca kalıcı değildir, güneş ışığına dayanıklı balkon, oda, kutu gibi serin muhafaza edilebilir.

Dondurucuya Limon Nasıl Konur?

lemons-1132558-1280.jpg
Limonun dondurulması için 3 yöntem vardır; Buz poşetleri, bütün halde, rendeleyerek.

Buz poşetleri;

Limonu buz poşetlerinde muhafaza etmek için, limonlarınızı ikiye böler. Buz poşetlerinin içindeki limon suyunun sıkın ve havasını alın. Bu şekilde buzluğa kaldırabilirsiniz.


Bütün halde; Limonu buzdolabında saklamaya buzluğa girer.


Rendeleyerek; Bu yöntem limon kabukları için geçerlidir. Limon kabuklarını beyaz kısımlarına gelene kadar rendeleyin. Rendelenmiş limon kabuklarını poşete doldurarak ağzını kapatıp buzluğa girer.