Masterchef Bamya Çorbası nasıl yapılır? İşte Bamya çorbası tarifi

Masterchef Bamya Çorbası nasıl yapılır? İşte Bamya çorbası tarifi

Bu hafta Konya'ya konuk olan Masterchef ekibi yine yepyeni lezzetlerle ekrana geldi. 12 Aralık Cumartesi günü yapılan ilk yemek Bamya çorbası oldu. Peki Masterchef Bamya Çorbası nasıl yapılır? Bamya Çorbası tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Bu hafta Konya'ya konuk olan Masterchef ekibi yine yepyeni lezzetlerle ekrana geldi. 12 Aralık Cumartesi günü yapılan ilk yemek Bamya çorbası oldu. Peki Masterchef Bamya Çorbası nasıl yapılır? Bamya Çorbası tarifi ve malzemeleri nelerdir? 

Danilo, Somer ve Mehmet Şef Masterchef Türkiye'nin son bölümünde yarışmacılar ve jüri Konya'ya yolculuk gerçekleştirdi. Yarışmacılar hem yemek yaptı hem şehri gezdi. Oyunda Bamya çorbası da yapıldı. Peki Masterchef Bamya Çorbası nasıl yapılır?

BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR, MALZEMELERİ NELERDİR?

  • 1 adetbüyük boy kuru soğan
  • 6 yemek kaşığıayçiçek yağı
  • 2 tatlı kaşığıdomates salçası
  • 300 gramdana eti
  • 150 gramkurutulmuş çiçek bamya
  • 1,5 litresu (et suyunu hazırlamak ve çorbanın yapımında kul
  • 2 yemek kaşığıtaze sıkılmış limon suyu
  • 1 çay kaşığıtuz

bamya-corbasi.jpg

MASTERCHEF BAMYA ÇORBASI NASIL YAPILIR? | BAMYA ÇORBASI TARİFİ

Dana etini küçük kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. İpe dizili olarak kurutulmuş çiçek bamyaları temiz bir bez içinde ovalayarak kıllarının dökülmesini sağlayın. Kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.

Ayçiçek yağının yarısını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde kuşbaşı doğradığınız dana etini tencereye alın ve hafif bir renk alana kadar kavurun.

Kavrulmakta olan etlere çorbanın yapımında kullanacağınız suyu katın. Dana etlerini yumuşayana kadar pişirin. Et suyunun berrak olması için yüzeye çıkan et köpüklerini bir kevgir yardımıyla alın.

Kurutulmuş bamyaları ayrı bir tencerede üzerini geçecek kadar su ve limon suyu ilavesiyle kısa bir süre haşlayın. Suyunu süzdüğünüz bamyaların iplerini çıkartın.

Haşlanan etleri bir kevgir yardımıyla çıkartarak temiz bir tabağa alın. Et suyunu bir süzgeç yardımıyla süzdükten sonra bir kenarda bekletin.

Büyük boy bir tencerede kalan ayçiçek yağını kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar kavurun.

Domates salçasını katıp kavurma işlemini 2-3 dakika kadar sürdürün. Haşlanmış kuşbaşı dana etlerini ilave edin ve soğanlarla birlikte kavurun.

Yaklaşık bir litre kalan süzdüğünüz et suyunu tencereye aktarın. Kaynamaya başlayan et suyuna kısa bir süre haşladığınız çiçek bamyaları katın.

Tuz ve taze sıkılmış limon suyunu kattığınız etli bamya çorbasını kısık ateşte 20-25 dakika daha pişirdikten sonra sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

 

 

İlgili Haberler