Meğer brokoliyi hep yanlış yıkamışız! İşte dikkat etmeniz gereken husus...

Meğer brokoliyi hep yanlış yıkamışız! İşte dikkat etmeniz gereken husus...

Tüketilen besinlerin nasıl temizlenmesi gerektiği büyük önem taşıyor. İşte brokoliyi temizlemek için doğru yıkama yöntemi...

Birçok kişi musluğun altında yıkadığı veya bir kapta duruladığı brokolileri temiz olduklarını düşünerek yemeklerinde kullanmaya devam ediyor. Fakat bu noktada bir teknik öne çıkıyor. TikTok kullanıcısı Sidney Raz, aslında brokolileri ne denli yanlış temizlendiğini ortaya koydu.

Sidney ilk önce bir demet brokolinin üzerindeki musluğu açarken ve suyun üstten sıçrayıp yanlardan aşağı aktığı görülüyor. Ardından Sidney, brokoliyi baş aşağı çevirip tekrar su akışına koyar ve daha sonra üstten sekmek yerine yeşil sebzenin içinden geçtiği görülebilir.

Bu şekilde temizlemek, tüm dalların arasında saklanan hiçbir şey olmadığından emin olmak için suyun brokolinin tüm yarıklarının içine girmesini kolaylaştırır.

 

Sosyal medyada paylaştığı bu yöntem ile ilgili yorum bölümündeki insanlar, brokoli yıkama rutinindeki basit ama etkili değişiklik karşısında hayrete düştüler.

Genellikle sadece ıslatarak ve nasıl yıkadıklarına dikkat etmediklerini söyleyen kullanıcı yorumlarının ardından bu keşfin kendileri için oldukça ilginç olduğunu belirttiler.

Kaynak: Roza