Meğer karınca ve örümcekler bu yüzden eve giriyormuş! Karınca ve örümcekleri evden uzaklaştırmanın yolu basit

Meğer karınca ve örümcekler bu yüzden eve giriyormuş! Karınca ve örümcekleri evden uzaklaştırmanın yolu basit

Karınca ve örümcekler bazen evlerde can sıkıcı bir hal alabiliyor. Peki karınca ve örümcekler evlere nasıl giriyor? Neden bazı evlerde daha fazla? Öte yandan o haşereleri evden uzaklaştırmanın basit yolları da bulunuyor.

Karınca ve örümcek birçok evde görülebilen haşere türleri arasında işaret edilebiliyor. Ayrıca örümcekler genellikle bodrum katlarında, kiler ve duvar boşlukları gibi nemli bölgelerde görülebilirken, karıncalar çürümüş, nemli ve çatlak ahşap yüzeylerde, mutfak ve banyo gibi alanlarda görülebilirler.

g.jpg

KARINCA VE ÖRÜMCEKLER EVLERE NEDEN GİRİYOR? 

Karınca evdeki besin kaynaklarına gelebilir. Zira eve girdiğinde ulaşabildiği kaynaklardan gıda ve su temin ederek yuvasına taşır. Bu nedenle yere dökülen kırıntılar o böceklerin eve gelmesine neden olabilir.

Örümceklerin eve gelmesinin çeşitli sebepleri olabiliyor. Ayrıca bu sebeplerden ikisi şu şekilde;

Evde hamam böceği ve karınca gibi haşerelerin bulunması, eve gelmesine neden olabilir. Çünkü söz konusu haşereler, örümceklerin besin kaynakları arasında işaret edilebiliyorlar.

Evde düzenli bir şekilde temizlik yapılmaması hem örümceklerin hem de diğer haşere türlerinin eve gelmesine sebep olabilir.

HAŞERELER EVDEN NASIL UZAKLAŞTIRILIR?

Karınca ve örümcekleri uzaklaştırmanın bazı basit yolları bulunuyor. Ayrıca o yollardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

Örümcekten kurtulmak için su ve nane yağı bir sprey şişeye doldurulur ve karıştırılır. Ardından evin içine, özellikle tavan ve köşe bölgelere püskürtülür. Bu işlemin sonucunda onlardan kurtulmak mümkün olabilir.

KARINCALAR EVDEN NASIL UZAKLAŞTIRILIR? 

Karıncadan kurtulmak için öncelikle yuva girişleri tespit edilir. Ardından bir dilim limon yuva girişlerine koyulur. Limondaki asitler sayesinde o haşereleri evden uzaklaştırmak mümkün olabilir.

Karıncadan kurtulmak için yuva girişlerine 1-2 kaşık limon suyu da dökülebilir.