Meyhane pilavı tarifi? MasterChef meyhane pilavı nasıl yapılır?

Meyhane pilavı tarifi? MasterChef meyhane pilavı nasıl yapılır?

Meyhane pilavı nasıl yapılır? MasterChef meyhane pilavı tarifi... Pirinç pilavından daha sağlıklı olan bulgurdan yapılan meyhane pilavı tarifi, içine katılan sebzeler ile hem daha sağlıklı hem de besleyici oluyor.

Meyhane pilavı nasıl yapılır? MasterChef meyhane pilavı tarifi... Pirinç pilavından daha sağlıklı olan bulgurdan yapılan meyhane pilavı tarifi, içine katılan sebzeler ile hem daha sağlıklı hem de besleyici oluyor.

 

Meyhane pilav tarifi, sevilen pilav tarifleri arasında yer alıyor. Bu akşam, MasterChef’te dokunulmazlık oyunu yemeklerinden biri olunca meyhane pilavı nasıl yapılır araştırılmaya başlandı. Bulgurun sağlıklı ve besleyici olma özelliği yanında tarifte yer alan sebzeler ile meyhane pilavı başlı başına bir yemek olarak düşünülebilir. İşte 14 Eylül MasterChef 2021 meyhane pilavı tarifi, püf noktası, malzemeleri…

MEYHANE PİLAVI TARİFİ 

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy kuru soğan

3 adet orta boy yeşilbiber

2 adet orta boy dolmalık kırmızıbiber

2 diş sarımsak (ince doğranmış)

1 yemek kaşığı domates salçası

½ yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1, 5su bardağı pilavlık bulgur

10 adet cherry domates

3 su bardağı sıcak su

MEYHANE PİLAVI NASIL YAPILIR?

2'şer yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı orta ateşte hafif bir renk alana kadar kavurun.

Renk alan soğanların üzerine doğradığınız 3 adet yeşil biber ve 2 adet kırmızı biberi de ekleyip karıştırmaya devam edin.

Ardından 1,5 su bardağı bulguru tencereye aktarın ve 3-4 dakika kadar kavurun.

2 adet ince dilimlenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.

Ortadan ikiye böldüğünüz 10 adet kiraz domatesi ekleyin.

3 su bardağı sıcak suyu da katıp, ilk 3-4 dakika yüksek ateşte, sonra 15 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Pilavınız güzelce pişip suyunu çekinceye kadar kapağını kapalı tutun ve ardından demlenmeye bırakın.

Meyhane pilavınız hazır, afiyet olsun!

Meyhane Pilavı Tarifinin Püf Noktası

Suyunu yavaş yavaş çeken pilavın üzerini kağıt havluyla kaplayıp pilav tenceresinin kapağını kapatın. Demlenen pilavı sonrasında ılık olarak servis edin.

Kiraz domatesler yerine rendelenmiş domates kullanabilir, salça oranını arzu ettiğiniz kadar arttırabilirsiniz.

Arzuya göre tavuk suyu yerine sıcak et suyu kullanabilirsiniz.

Pilavı kısık ateşte, çok fazla karıştırmadan pişirin.

Tarifi, rendelenmiş domates yerine kiraz domates kullanarak hazırlayacaksanız domatesleri tavuk suyunu ekledikten sonra katın. Pilavı karıştırmadan pişirin.