Mide üşütmesi neden olur? Mide üşütmesi nedir? Mide üşütmesine ne iyi gelir?

Mide üşütmesi neden olur? Mide üşütmesi nedir? Mide üşütmesine ne iyi gelir?

Viral gastroenterit, virüs, bakteri ve parazit kaynaklı mide ve bağırsak iltihaplanması olan ve halk arasında mide üşütmesi olarak bilinen belirtileri arasında bulantı-kusma, karın ağrısı ve ishal olan Mide üşütmesi neden olur? Mide üşütmesi nedir?

mide-usutmesi2.jpg

Bulantı ve kusma, ishal, mide krampları-ağrıları, ateş, baş ağrısı, kas ağrıları gibi belirtiler gösterir. Bulaşıcı olabilir, gıda, su, yüzeyler ve yakın temas yoluyla kişiden kişiye de yayılabilir.

Mide üşütme vakaları birkaç gün ila bir hafta içinde kendiliğinden düzelir, ancak bol miktarda sıvı içerek susuz kalmamak önemlidir.

Mide üşütmesine yakalanmamak için özellikle tuvaleti kullandıktan veya yiyecekleri elledikten sonra ellerinizi düzenli olarak yıkamaya ve hasta olan kişilerle yakın temastan kaçınmaya özen gösterin.

ÇOK SIVI TÜKETİLMELİ, HAŞLANMIŞ PATATES YENMELİ

mide-usutmesi3.jpg

Mide üşütmesinin yol açtığı rahatsızlıkları hafifletmek ve iyileşmenizi hızlandırmak için yapabileceğiniz şeyler şunlar:

* Bol miktarda sıvı tüketin ancak kafein, alkol ve şekerli içeceklerden kaçının.

* Sade pirinç, muz, yağsız tost ve haşlanmış patates gibi sindirimi kolay gıdalara yönelin. Sindirimi zor olabileceğinden ve semptomlarınızı daha da kötüleştirebileceğinden yağlı veya baharatlı yiyeceklerden, süt ürünlerinden ve lif oranı yüksek yiyeceklerden kaçının.

* Vücudunuzun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olabileceğinden, bol bol dinlenin ve yorucu aktivitelerden kaçının.