Mideniz mi yanıyor? Geceleri uyuyamıyor musunuz? Bir de bunları deneyin!

Mideniz mi yanıyor? Geceleri uyuyamıyor musunuz? Bir de bunları deneyin!

Mide rahatsızlığı günümüzde en sık rastlanan hastalıkların başında geliyor. O nedenle mide rahatsızlığına iyi gelen yiyecek, içecek ve ilaçlar milyonlarca vatandaş tarafından araştırılıyor...

Mide yanması günümüzde belki de en sık rastlanan hastalıkların başında geliyor. Rahatsızlığın nedenlerinin başında ise birçok hastalıkta olduğu gibi stres geliyor. Öte yandan yediklerimiz, içtiklerimiz de mide sağlığını önemli ölçüde etkiliyor.

MİDEYE ZARAR VEREN İÇECEKLER NELER?

Midenizin sağlıklı olmasına engel olan birçok yiyecek ve içecek var. Bunların başında ise asitli içecekler geliyor. Sık alkol tüketimi, kola, limonata gibi içecekler, sürekli tüketildiği takdirde midenizin en büyük düşmanları. 

MİDEYE ZARAR VEREN YİYECEKLER HANGİLERİ?

Yiyecekler de mideniz için o kadar masum olmayabilir. Yine asit içeren domates, turşu, baharatlar, kızartılmış yiyecekler, kahve ve çikolata gibi gıdaları mide yakan yiyecekler arasına koyabiliriz.

SİGARAYI BIRAKIN!

Birçok hastalığa neden olan sigaranın sağlığa zararlarına değinmeye hiç gerek yok desek de biz uyaralım. Sigara da büyük oranda mide sağlığınızı olumsuz anlamda etkiliyor.

SAĞLIKLI BİR MİDE İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Eğer sağlıklı bir mideniz olsun istiyorsanız yukarıda bahsettiğimiz ürünlerin tüketimine çok ama çok dikkat etmelisiniz. Öte yandan beslenmenizi bir düzen içine koymalısınız. Öğünlerinizin saatleri ve alacağınız kalori miktarı yerli yerinde olmalı. Bunun için de bir diyetisyene danışabilirsiniz. Aynı zamanda hızlı yemek yemek de mideyi rahatsız eder. O yüzden yavaş ve çok çiğneyerek besinlerin en iyi şekilde sindirilmesini sağlayın.

Midenizi hafiflettikçe, besinlerinizi düzgün öğünlere ayırıp, programlı şekilde tükettikçe rahatladığınızı hissedeceksiniz ve önemli bir hastalığınız yoksa mide yanmanız hafifleyecek ya da tamamen geçecektir. 

Tabi ki son olarak ne olursa olsun doktorunuza danışmayı unutmayın!