Müge Anlı: Beni yalnız bırakmayın

Müge Anlı: Beni yalnız bırakmayın

ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert'te işlenen Aleyna Çakır'ın şüpheli ölümü, bugün yeniden gündeme geldi.

Dün ortaya çıkan "Müge Anlı Aleyna Çakır dosyasını kapattı" iddialarından sonra konuşma gereği duyan Müge Anlı, "siz benim arkamda oldukça ben bu işin peşini bırakmam, sadece beni yalnız bırakmayın" açıklamasını yaptı. 

Müge Anlı, iddiaların ardından "ben daha başka ne yapabilirim, ne yapmamı istiyorsanız söyleyin onu yapayım" diye isyan etti. Aleyna Çakır dosyasının diğer dosyalardan bir farkı olmadığını belirten Müge Anlı, zaman zaman dosyaların durdurulduğunu ve yeni tanıkların, gelişmelerin yaşandığını ifade etti. 

Dün yayınlanan programında Aleyna Çakır'ın ailesini konuk almayan Müge Anlı, bugünkü yayınında aileyi stüdyoda ağırladı. "Siz benim arkamda duruyorken benim bu konunun peşini bırakmam namussuzluk olur" diyen Müge Anlı, canlı yayında şu ifadeleri kullandı: "Dosyaya girilmesi için birinin gelip 'sizi arayan kim' demesi lazım. Benim böyle bir yetkim yok ki. Ben buraya gelenleri geçireyim daktiloya da tanık diye vereyim."

"BEN DAHA NE YAPAYIM?"

Dün gördüm çok üzüldüm 'Müge Anlı korktu mu, çekindi mi?' diyorlar. Arkadaşlar bakın her zaman söylüyorum; yapabileceğim ne kaldı? Benim yapabileceğim daha ne kaldı söyleyin yapayım. Bu kadar daha şahit bulamam ki. Herkes konuştu zaten. Kamuoyunda bununla ilgili poliste ve savcıda bir kanaat oluştu bence.

Gecenin 12'sinden sonrası yok, biz yayınladık. Ben adalete güveniyorum. Güvenmek zorundayım başka güvenebileceğim bir mecra yok. Ama kendimi de anlatmak istiyorum. Daha ne yapılsın? Savcı ne karar verir onun kararını ne ben değerlendirebilirim ne siz değerlendirebilirsiniz. "

Tüm Türkiye'nin gündemine oturan Aleyna Çakır'ın ölümünün ardından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Bazı soru başlıkları ortaya çıkarken Aleyna Çakır'ın ailesinin avukatı flaş açıklamalarda bulundu. Ümitcan Uygun'un kaçma şüphesi olduğunu belirtirken olayın olduğu gün kiralık bir araçla Gaziantep'e kaçırıldığını ifade etti.

Ümitcan'ın UYAP'tan kontrol edildiğinde hiçbir kayıt HTS kaydının gelmediği belirtilirken nitekim bir benzeri de Adlı Tıp Kurumu'ndan gelen rapordan da yaşandığı belirtildi.

Aleyna'nın tırnaklarında doku ve sperm bulunduğu, bunların Ümitcan Uygun'a ait olup olmadığının teşbitinin istendiği açıklandı. Ancak savcılıktan istenen bu rapor için henüz yanıt gelmediği ve karşılaştırma yapılmadığı ailenin avukatı tarafından açıklandı.

"SONUÇLAR NEDEN HALA ÇIKMADI"

"Aleyna Çakır'ın tırnakları arasında bulunan DNA ve sperm örnekleri Aleyna'yı bayıltana kadar döven Ümitcan Uygun'a mı ait?" sorusunun yanıtı merak edilirken gelecek açıklamalar sonucunda cevap bulacak. Ancak Aleyna'nın ölümünün üzerinden 3,5 ay geçmesine rağmen henüz yanıt bulunmadığı belirtilenler arasında yer alıyor. Aile ise olayın bir an evvel açıklığa kavuşmasını istiyor.