Muhteşem Manzara'da ilk nikah

Muhteşem Manzara'da ilk nikah

Edirne Belediyesi COVİD-19 tedbirleri kapsamında nikahları Tarihi Edirne Belediye Binası’nın bahçesinde kıyma kararı aldı.


120 yıllık tarihi belediye binasının bahçesi nikah töreni için hazırlandı. İlk nikah Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tarafından Selimiye Camii’nin manzarasında kıyıldı. Başkan Gürkan,   “Çok muhteşem bir ortam. Bence Türkiye’nin en güzel nikah salonu demeyelim de nikah bahçesi oldu” dedi.

                COVİD-19 tedbirleri kapsamında nikahlar kıyılabiliyor ama nikah salonlarına çok az sayıda davetli kabul edilebiliyordu.  COVİD-19 tedbirlerini de elden bırakmak istemeyen Edirne Belediyesi hem gelin-damadı hem de davetlileri çok mutlu edecek bir karara imza attı. 120 yıldır kesintisiz olarak Belediye Binası olarak hizmet veren tarihi belediye binasının bahçesi nikah alanına dönüştürüldü. Tarihi Belediye Binası ve muhteşem Selimiye Camii’nin manzarasındaki ilk nikahı ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan kıydı.  Merve Kayabaşı ve Sefa Ar’ın nikahlarını kıyan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Pandemi kuralları gereği biz de nikahları artık kapalı alanlarda değil de açık alanda yapma kararı aldık ve bugünde bu nikah ile ilk uygulamayı yapıyoruz. Merve ve Sefa’nın şansına ilk defa onlara denk geldi. Bence bu alan Türkiye’deki en güzel nikah alanı oldu. Niye; hem tarihi belediye binası, tarihi merkez, arkada koskoca Selimiye Camii… “ diye konuştu.

                Pandemi ile birlikte nikahların durmadığını ama nikah salonlarında gelin-damat ve ailelerden anne-baba dışında kimsenin alınmadığını belirten Gürkan, “Normalleşmeye geçtiğimizde bu süreç biraz daha normalleşti ama o bildiğimiz klasik anlamda onlarca, yüzlerce davetlilerin olduğu nikahları yapmıyorduk. En son dedi ki, biz Türkiye’nin en muhteşem bahçelerinden birine sahibiz. Çünkü hem belediye binamız tarihi onun ötesinde arkamızda Osmanlı İmparatorluğu’nun en güzel camisi olan Mimar Koca Sinan’ın ‘Ustalık Eserim’ dediği Selimiye Camii arkamızda kalıyor. Bugün bahçemizde ilk nikahı kıydık, açık havada. Pandemi kurallarına uyarak, maske ve sosyal mesafe kurallarına uyarak da daha çok misafir kabul edilebiliyor bu nikahlarla. Çok muhteşem bir ortam. Bence Türkiye’nin en güzel nikah salonu demeyelim de nikah bahçesi oldu. Arkamızda muhteşem Selimiye ile birlikte bütün genç çiftlere hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

                Muhteşem manzara eşliğinde mutluluğa ‘Evet’ diyen genç çift de “İlk olması bizi de ayrıca çok mutlu etti. Başkanımız  Recep Gürkan’da bizi şereflendirdi. Bizim içinde sürpriz oldu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.