Mutsuzluğa iyi gelen yiyecek bulundu

Mutsuzluğa iyi gelen yiyecek bulundu

Mutsuz hissettiğiniz anda tüketebileceğiniz ve bu karamsar durumunuzu çabucak geçiren yiyeceğin hangisi olduğu keşfedildi.

Mutsuzluğu geçiren faydaları ise saymakla bitmeyen ve pazar tezgahlarında yok satan o yiyecek adeta şifa deposu.

2.webp

Balkabağı, insan sağlığı için en yararlı besinlerden bir tanesi. Balkabağı, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımız için koruma sağlarken, mutluluk hormonumuzu da en az çikolata kadar artırır.

İşte balkabağının saymakla bitmeyen mucizevi faydaları...

balkabagi-min.jpg

MUTLULUK VEREN BALKABAĞININ FAYDALARI

Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen, balkabağının 8 faydasını tek tek sıraladı.

  • İçerdiği yoğun beta-karoten, vücutta A vitaminine dönüştürülerek göz için elzem bir vitamindir. Bu nedenle göz sağlığını ve özellikle de gözlerin düşük ışıkta net görebilme yeteneğini korumada balkabağının oldukça faydası olacaktır.

balkabagi-susleme-1.webp

  • Balkabağı içerdiği provitaminler sayesinde oksidatif stresi azaltır. Bu da hastalığıa yol açan serbest radikalleri indirgeyip kanserden korunmanıza yardımcı olur..
  • Çekirdeğinde mutluluk hormonu yani serotonin artıran triptofan aminoasiti bulunmaktadır. Düzenli tüketildiğinde mutluluk hormonunu yükselterek duygu durum bozukluğunuzu olumlu yönde etkiler.

bal-kabagi-tarifleri-aralik-2020.webp

  • A, C ve E vitaminleri, folik asit ve demir mineralini içeren balkabağı antioksidant deposudur ve bu sayede hastalık oluşumunu engelleyen bir koruma kalkanıdır diyebiliriz.
  • Zayıflama durumunda kalorisi ve glisemik indexi düşük olması ile birlikte zayıflamanız için harika bir besindir. Ayrıca içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde gerekli besin ögelerini de vücudumuz karşılamış olacaktır.

balkabagi-ve-faydalari2.jpg

  • Beta-karotenin bir özelliği ise güneşin zararlı ışınlarının vücutta ve deride yarattığı olumsuz etkileri de düzeltmesidir.
  • İçerdiği potasyum sebebiyle, sodyumun kan basıncındaki olumsuz etkilerini minimalize ederek tansiyonu düşürür veya regüle eder.
  • Kan basıncını düzenleyen balkabağı, kalbe giden oksijen miktarını otomatik olarak düzenler bu sayede kalp daha düzgün çalışır.