Muz kabuklarını çöpe atmayın! İşte muz kabuğunun inanılmaz faydaları

Muz kabuklarını çöpe atmayın! İşte muz kabuğunun inanılmaz faydaları

Herkes muzu yedikten sonra kabuğunu çöpe atar. Ancak muz kabuğunun kullanım alanlarını öğrenince çöpe atmadan önce değerlendirmek isteyebilirsiniz. İşte muz kabuğunun kullanım alanları ve faydaları.

Muz kabuğunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Muz kabuğu nasıl kullanılır? İşte, çok sevdiğimiz meyvelerden biri olan muzun kabuklarını kullanabileceğiniz alanlar ve faydaları...

m.jpg

MUZ KABUKLARI KABIZLIĞA ÇARE OLUYOR

Muz kabukları, bağırsak geçişini düzenler ve kolonda biriken atıkların giderilmesini sağlar. Muzu, kabuklarını, su ve biraz da yulafı mikserde karıştırarak tüketmeniz, kabızlık sorununuzu çözecektir.

İYİ HİSSETMENİZE YARDIMCI OLUR, STRESE İYİ GELİR

Kaynayan suyun içine muz kabuklarını atın. 3 dakika kaynatıp balla tatlandırarak tüketin. Muz kabuğu, uykusuzlukla mücadeleye ek olarak stres ve depresyonu hafifleten, triptofan adlı bir amino asit içerir. Vücudun bu maddeyi alması, iyi hissetmeyi sağlayan seroton üretimine yardımcı olur.

MUZ KABUKLARIYLA DİŞLERİNİZİ BEYAZLATIN

Muz kabuğunu bir hafta boyunca bir dakika dişlerinize sürdüğünüzde oldukça maliyetli olan diş beyazlatma uygulamasını gerçekleştirmiş olacaksınız.

mm.webp

MUZ KABUKLARI SİĞİLLERİ YOK EDİYOR

Muz kabuklarındaki aktif bileşikler, deride oluşan siğillere karşı doğal bir çözüm olarak kullanılabilir. Siğilin olduğu bölgeye muz kabuğunu uygulayın ve bir gece boyunca bekletin. Böylece hem var olan siğilleri yok eder hem de yenilerinin oluşmasını engeller.

GÖZ ALTI TORBALARINIZI GEÇİRİR

Muz kabuğundaki potasyum sayesinde göz altı torbalarından kurtulabilir, yorgun ve şiş gözüken gözlerinizi rahatlatabilirsiniz. Nemlendirici özelliği olan muz kabukları aynı zamanda göz altı torbalarından kurtulmanızı da sağlayabilir.