O kan grubundan olanlar dikkat! Risk altındalar

O kan grubundan olanlar dikkat! Risk altındalar

İki kan grubunun Rh seviyeleri incelendi. Bu kan grubundan olanların riskli grupta yer aldığı belirtildi.

Bilim insanları tarafından A, B, AB ve 0 kan gruplarının Rh seviyeleri incelendi. Yapılan inceleme neticesinde ortaya dikkat çeken sonuçlar çıktı.

Hindistan’daki Sir Ganga Ram Hastanesi’nde yapılan bir araştırmada kan grupları ile Covid-19’un ilişkisi incelemeye alındı. Bilim insanları A, B, AB ve 0 kan gruplarını ve Rh seviyelerini inceleyerek bazı uyarılarda bulundu.

ekran-goruntusu-2023-11-27-220506.png

A VE B KAN GRUBUNDAKİLER COVID-19 OLMAYA DAHA YATKIN

Araştırma neticesinde A ve B kan grubunda olanların Covid-19’un bulaşmasına daha müsait olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar ayrıca kan grubu Rh pozitif olanların da daha büyük risk altında olduğunun tespit edildiğini duyurdu.

ekran-goruntusu-2023-11-27-220508.png

"COVID-19'UN AĞIRLIĞI YA DA ÖLÜMÜ İLE İLGİLİ BİR BAĞ YOK"

Araştırmada, "A, B ve Rh+ kan gruplarına sahip olan kişilerin Covid-19’a yakalanma riski daha yüksek fakat diğer kan gruplarındaki daha düşük. Fakat bu araştırma sonucunda kan grubunun, Covid-19’un ağırlığı ya da ölümü ile ilgili bir bağı olmadığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

ekran-goruntusu-2023-11-27-220512.png

RH FAKTÖRÜNÜN ÖNEMİ

Rhesus faktörü olarak bilinen kan gruplarındaki Rh faktörü ise alyuvarın yüzeyinde olan proteini temsil ediyor. Rh+ olunca Rh faktörünü gösteriyor. Araştırmayı yürüten Dr. Rashmi Rana, “Covid-19 yeni bir virüs ve dolayısıyla kan grubuyla Covid-19’un nasıl bir bağı olduğunu görmek istedik” dedi.

ekran-goruntusu-2023-11-27-220515.png

"ERKEKLER KADINLARA GÖRE DAHA DAYANIKSIZ"

Araştırmada yer alan Dr. Vivek Ranjan ise, “Kan grubu B olan erkekler, kan grubu B olan kadınlara göre hastalığa karşı daha dayanıksız. Kan grubu AB olan 60 yaş üzerindeki hastaların da enfeksiyon riski daha yüksek” dedi.