Okula giden çocuklarda bağışıklık nasıl güçlendirilir?

Okula giden çocuklarda bağışıklık nasıl güçlendirilir?

Koronavirüs salgını nedini ile bir süredir evde kapalı kalan çocukları bağışıklıkları düştü. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla yeniden normal hayata dönmeye başlayan çocukların bağışıklıkları nasıl güçlendirilir?

İlk olarak Çin'in Wuhan eyaletinde  görülen ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını tüm dünyada eğitimin durmasına neden oldu ve çocuklar bir süredir okullarından uzak kalarak deyim yerinde ise evde tıkılı kaldılar.

Özellikle yüz yüze eğitime yeni geçildiği şu günlerde çocuklarda bağışıklık son derece önemli.

BAĞIŞIKLIK İÇİN EV YAPIMI TARHANA VE YOĞURT
Bağırsak sağlığının bağışıklıkta önemli yeri olduğu biliniyor. Bağırsaklardaki faydalı mikropların çoğalması ve sağlığı koruması için beslenmede prebiyotikler ve probiyotiklere ağırlık vermek gerekiyor. Bu durum çocuklar için de geçerli. Sağlıklı ve düzenli beslenen çocuğun öğünlerine ev yapımı yoğurt, tarhana, şalgam suyu eklemek bağırsak sağlığı için son derece faydalıdır.
Ayrıca çocukların ilk iki sene düzenli D vitamini alması sonrasında da ihtiyaca göre D vitamini takviyesine devam etmesi gerekiyor.

ÇOCUKLARIN AÇIK HAVADA VAKİT GEÇİRMELERİNİ SAĞLAYIN
Karantina döneminde tablet ve oyun alışkanlıkları neredeyse bütün çocukların zamanının önemli bir bölümünü kapladı. Okula gittiği için tabletten uzak kalan çocuk, eve döndüğünde bu açığını kapamak isteyecektir. Hem oyun alışkanlığını kırmak hem de oksijen alarak bağışıklığını güçlendirmek için, dışarıda vakit geçireceği aktiviteler oluşturun.

ÇOCUKLARI PAKETLİ GIDA VE FAST FOODDAN UZAK TUTUN
Ailelerin en önemli hatalarından biri de çocuğu ödüllendirirken onu sağlıksız beslenmeye yöneltmektir. Onu mutlu etmek için sık sık bisküvi, çikolata, dondurma almak ve hafta sonları için fast food restoranlarına götürmek aslında çocuklarımıza yaptığımız haksızlıklardan en önemlileri. Paketli gıdalar ve fast food beslenme, vücudun savaşçı askerlerinin direncini kıran en önemli yiyeceklerdir.

ÇOCUĞUNUZU SPORA TEŞVİK EDİN
Egzersizin bağışıklığı yükselttiği daha önce yapılmış çalışmalarla ispat edildi. Çocuğunuzu bir spor dalını seçerek aktif spor yapmaya teşvik edin.

ÇOCUK EN AZ 8 SAAT UYUSUN
İyi bir uyku güçlü bir bağışıklığın olmazsa olmazı.  Özellikle gece yarısından sonra derin uykuda büyüme hormonunun salgılandığı unutulmamalıdır. Bu sebeple uyku kalitesi ve süresine dikkat edilmelidir.

ÇOCUĞUNUZUN SAĞLIĞI İÇİN EKSİK AŞILARINI TAMAMLAYIN
Aşı pek çok hastalığa karşı koruyucudur. Eksik aşılar varsa mutlaka tamamlanmalıdır. Pandemi şartlarında onu başta koronavirüsten korumak için koronavirüs aşısının yapılmasına da özen gösterilmelidir.