Osmanlı'da dert dinlenir tarifesi

Osmanlı'da dert dinlenir tarifesi

Osmaniye’de çiğ köfte bayii işleten Canan Baysal, gelenlerin dertlerini dinlemekten bunalınca 'dert dinlenir' tarifesi açtı.

Çiğ köfte bayii işletmeciliği yapan Canan Baysal, komşu esnafın ve müşterilerin sürekli olarak dertlerini anlatması ve sürekli adres sorulmasından bunaldı.

Baysal çareyi dert dinlenir tarifesi açmakta buldu.

Baysal üzerinde aile sorunları 3 TL, aşk sorunları 5 TL, iş yeri sorunları 4 TL, havadan sudan 5 TL, yan taraf sorma ücreti 1 TL yazılı bir tarifeyi dükkanına asarak, tarifenin faydasını gördüğünü söyledi.

Baysal "Üç senedir bu işletmenin sahibiyim. İş yerinde yaşadığım en büyük sorun gelen müşterilerden olsun, arkadaş çevremden olsun, hiç tanımadığım insanlardan olsun derdini anlatan, ailevi sorunlarından, aşk sorunlarından bahseden, adres soran insanların çokluğu. Artık neredeyse işimi yapamaz hale geldim ve artık inanın bıktım. Sosyal medyadan da böyle bir el ilanı görmüştüm. Oradan esinlendim aklıma geldi. Buraya ilanı astığımdan beri gelip ücret vereyim deyip sorununu anlatan müşteriye de şahit oldum. Özellikle yan tarafı soran kişi sayısı azaldı." diye konuştu.