'Pazar bana kalsın' diyen çalışanlara pratik temizlik yöntemleri

'Pazar bana kalsın' diyen çalışanlara pratik temizlik yöntemleri

Çalışan kadınlar için ev temizliğini hızlıca bitirip kendine ve sevdiklerine vakit ayırmak önemlidir. Ne yardan ne serden vazgeçemeyip hem başarılı bir iş kadını hem evimin hanımı olacağım diyorsanız, hayatınızı kolaylaştıracak önerilerimiz var.

Çalışan bayanların hafta sonuna ayırdıkları temizlik görevi zamanını sevdikleriyle geçirmesi için bir engel olabiliyor. Çalıştığınız dönemlerde evlerde temizlik konusunda zorlanabilirsiniz. Temizliği kısa sürede bitirmek için temizliğin kurallarını bilmeniz gerekmektedir. 

Peki, pratik temizlik nasıl yapılır?

mutfak-temizligi.webp

MUTFAK TEMİZLİĞİ

Her akşam yemekten sonra tezgahta bulaşık kesinlikle bırakmayın. Bulaşık makinesine girenleri yerleştirip konulmayanları hızlıca yıkayıp kaldırın. 

Tezgahı ve ocağı silmek için 2 dakika ayırın. Nemli ve deterjanlı bir bez ile tezgahınızın üzerini ve ocağa, sıçrayan yağları silin. Böylece mutfağınız her daim temiz kalacaktır. 

g.png

YERLERDEKİ KIRINTILAR 

Etrafınıza bakın. Yerde ekmek, kahve, bisküvi kırıkları var mı? Hemen mini bir süpürge ile süpürün. Ya da robot süpürgeniz var ise çalıştırın. Böylelikle yerlerde kırıntı ve toz olmayacak, mobilyalarınız da geç tozlanacaktır.

banyo-temizligi.jpg

TUVALET TEMİZLİĞİ

Elinizin altında bir spreyli şişeye dolduracağınız çamaşır suyu ve su karışımını tuvalet yüzeyine sıkarak ıslak bir bez ya da peçete yardımıyla temizleyin. 

 

YEMEKLERİNİZİ PAZAR GÜNÜ HAZIRLAYABİLİRSİNİZ

En azından bir gününüzü hafta içi yemeğini hazırlamaya adayın. Bir düzen oturtup liste yapın; yemekleri günlere bölün. Hazırladığınız yemekleri buzluğa koyup bekletirseniz, hafta içi akşamları sadece ısıtıp servis etmekle uğraşırsınız.