Perulu güzellerden vücut ölçüleri yerine kadına karşı şiddet vurgusu

Perulu güzellerden vücut ölçüleri yerine kadına karşı şiddet vurgusu

Peru'da düzenlenen güzellik yarışmasında, beden ölçüleri sorulan yarışmacılar geleneği bozarak kadına karşı şiddet istatistiklerini kullanarak cevap verdi.

2018 Miss Peru kazananı Romina Lozano  “Ben Callaomy bölgesini temsil ediyorum ve benim ölçülerime göre, 2014 yılından bu yana 3.114 kadın, insan kaçakçılığına kurban gitti” dedi. Miss Peru Lima Camila Canicoba da aynı soruya “Benim ölçülerime göre, ülkemde son dokuz yıl içinde 2.202 kadın cinayeti vakası bildirildi" diyerek cevap verdi.

Belgica Guerra, “Benim ölçülerime göre ailesinden şiddet gören üniversite öğrencisi kadınların oranı yüzde 65" diye ekledi.

'İSTER MAYO GİYİP DIŞARI ÇIKARIM İSTER GECE ELBİSESİ'

Yarışmanın son etabında, katılımcılar kadın cinayetlerine karşı en iyi ne şekilde mücadele edeceklerini tartıştı.

Miss Peru 2018'i organize eden Jessica Newton Buzzfeed News'a konuşarak “(kadına karşı şiddeti) kınamayan ve bunu durdurmak adına bir şey yapmayan herkes suça ortaktır” dedi. Newton giyim ve cinsel saldırganlık arasında bağlantı kuran argümanları da eleştirerek "Kadınlar isterlerse çıplak, çırılçıplak dışarı çıkabilir. Kişisel kararıdır. Ben ister mayoyla ister bir gece elbisesi giyip dışarı çıkabilirim, iki durumda da saygınlığımdan bir şey kaybetmiş olmam” diye konuştu.