Peş peşe hapşırıyor musunuz? Aman dikkat!

Peş peşe hapşırıyor musunuz? Aman dikkat!

Hapşırma eylemi vücuttaki bakterilerin atılmasını sağlar. Bazen de peş peşe hapşırırız. Peki hiç neden peş peşe hapşırdığımızı düşündünüz mü?

İnsanlar özellikle yaz aylarında mevsimsel olarak çok sık hapşırdıklarından dert yakınırlar. Tozlar, polenler ve bizi rahatsız eden şeyler hapşırmamıza yol açar. Ancak bu iyi bir şey. Çünkü hapşırdığımız zaman vücuttaki istenmeyen bakteriler dışarı olarak atılıyor.

İşte kontrolümüz dışında gelişen hapşırma eylemi bu açıdan oldukça önemli. Peki neden peş peşe hapşırırız? Ya da neden 3 kez arka arkaya hapşırıyoruz diye düşündünüz mü? Onun da bir yanıtı var.

NEDEN 3 KEZ ÜST ÜSTE HAPŞIRIYORUZ?

Bazen tek bir hapşırıkla vücuttaki istenmeyen bakteriler, zararlı görülen parçalar dışarı atılır. Fakat bu bazen yetmeyebilirz. O nedenle ilk hapşırık tahriş edici parçaları ortadan kaldırır. İkinci hapşırıkta ise burun bölgesine kadar dayanan fakat vücudun tehdit olarak gördüğü parçalar, üçüncü hapşırıkla ancak dışarı atılır.

SAKIN HAPŞIRIĞINIZI TUTMAYIN!

Hapşırık görüldüğünden daha güçlü bir eylemdir ve sağlığınız için faydalıdır. Bu denli güçlü bir hava akımına mani olmaya çalıştığınızda bu akımın vücudunuza çaprtığını düşünün. O yüzden, daha az ses çıksın diye veya kabalık olmasın diye asla ama asla hapşırığınızı tutmayın. Aksi takdirde damar yollarınız patlayabilir ve hatta beyin kanaması dahi geçirebilecek bir tehlikeyle karşı karşıya kalabilirsiniz. O yüzden siz siz olun hapşırığınızı tutmayın aklınızdan bile geçirmeyin.