Pilav yaparken sakın bu hataya düşmeyin! Eğer pirinci...

Pilav yaparken sakın bu hataya düşmeyin! Eğer pirinci...

Türk mutfağının vazgeçilmez yiyeceklerinden pilavı yapan herkes meğer aynı hatayı yapıyormuş. Siz de bu hatayı yapıyorsanız artık bundan sonra daha dikkatli olabilirsiniz.

Sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden pilavı yaparken birçok insan pirinci ıslatıp daha sonra kullanmayı tercih ediyor. Peki, pirinci ıslatmadan da pilav yapılamaz mı? İşte pirinç pilavı yapmadan önce mutlaka bilmeniz gereken ince ayrıntılar...

maxresdefault-001.jpg

Pirinç pilavı yapmadan önce genellikle pirinçler ıslatıldıktan sonra hazırlanır. Ancak pirinçlerin ıslatılması gerektiği kadar ıslatılmaması gerektiğini de savunan birçok görüş var.

Peki, pirinç pilavı yapmadan önce pirinçler ıslatılmalı mı yoksa ıslatılmamalı mı?

pilav-yaparken-pirinc-islatilmali-mi-one-cikan.webp

PİRİNÇ ISLATILMALI MI ISLATILMAMALI MI?

Pilav yaparken çoğunlukla herkes pirinci ıslatır. Çünkü pirincin içerisinde bulunan toz, taş veya yabancı maddeler bulunması yüksek ihtimal olduğu için yıkanır. Ayrıca pirinçleri suda yıkama içerisinde bulunan nişastayı azaltarak yapışmasını da önlüyor.

Ancak pirinçleri yıkamak bir şart değildir. Eğer vaktiniz yoksa pirinçleri sıcak suyla da yıkayabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken unsur, normalden koyduğunuz su miktarını bir miktar azaltmaktır. Çünkü pilavınız lapa olabilir.

Ne sıcak suyla ne de soğuk suyla yıkamakla veya bekletmekle uğraşmak istemiyorsanız en etkili yöntem, pirinçleri kavurmaktır. Pirinçleri direkt olarak tencereye alın ve kısık ateşte kavurun. Pirinçler saydam bir hale gelene kadar kavurarak pirinçteki nişastayı kolaylıkla çıkarmış olursunuz.