Pişileri yağ çekmeden kızartmanın püf noktası

Pişileri yağ çekmeden kızartmanın püf noktası

Pişi yaparken yağ çeksin istemeyiz. Peki pişileri yağ çekmeden kızartmak için ne yapmak gerekir? Vereceğimiz bu tarifle yaptığını pişiler asla yağ çekmeyecek.

Pişi için gerekli malzemeler;

4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

(8-10 Kişilik - 20 dakika)

TARİFİ

Bir kapta un ve kabartma tozunu iyice karıştırıyoruz. Üzerine yumurta, yoğurt ve tuzu ekleyip yoğuruyoruz.

İyice yoğurduktan sonra merdane yardımıyla tavamıza sığacak boyutlarda açıyoruz. Açılan hamuru kare şeklinde kızgın yağda fazla yakmadan pişiriyoruz. Afiyet olsun!

PİŞİNİN YAĞ ÇEKMEMESİ İÇİN PÜF NOKTASI

Pişi hamurunun yumuşacık olması kuşkusuz bir pişide aranan en önemli özelliklerdendir. Bu özelliğin sırrı aslında çok basit. Pişi hamurunun yapım aşamasında mutlaka yoğurt ve sirke kullanmak gerekiyor. Bu iki malzeme pişi hamurunun daha yapım aşamasında yumuşacık olmasını sağlıyor. Bu iki malzemeyi eklediğiniz zaman pişinin ayrıca yağ çekmesini de önlemiş oluyorsunuz.