
Portakal kabuğunu mikrodalgaya koyun, sonuç inanılmaz...
Portakalı soyup bir güzel yedikten sonra kabuklarını sakın çöpe atmayın çünkü hayat kurtaracak. Portakal kabukları mikrodalgaya attığınızda adeta mucizeler yaratıyor.
Günün her saatinde sıcak yemek sunan mikrodalga hayatımızı kolaylaştırırken konu sıçrayan yemek artıklarını temizleyeme gelince işler zorlaşıyor.
Zorlaşan lekeler içinse devreye portakal kabukları girecek. Limon kadar asidik olan portakalın kabuğu mikrodalgayı pırıl pırıl yapıyor.
İŞTE PORTAKAL KABUĞUNUN MUCİZEVİ TEMİZLİK ETKİSİ...
Limonlar gibi, portakallar da bol miktarda sitrik asit içerir . Portakal kabuklarını veya portakal dilimlerini suyla birlikte mikrodalgaya koyduğunuzda, mikrodalga fırınınız için hafif asidik bir buhar banyosu elde edersiniz. Kabukları veya bütün dilimleri bir kase suya koyup 30-45 saniye mikrodalgada ısıtmalısınız.
Isınan portakal kasesinin dikkatlice mikrodalgadan çıkardıktan sonra buharlaşan asit karışımını sünger yardımıyla sildiğiniz mikrodalganızın içi pırıl pırıl olacak.