Portakalı yedikten sonra kabuğunu atmayın! Ayağınızın altına sürerseniz...

Portakalı yedikten sonra kabuğunu atmayın! Ayağınızın altına sürerseniz...

Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi olan portakalı yedikten sonra kabuklarını atmayın. İşte portakal kabuğunun faydaları...

Kış aylarının en çok tüketilen meyvelerinden biri olan portakalın bu faydasını duyunca kabuklarını bir daha çöpe atamayacaksınız! 

Portakal kabuğu ekmek kapıları oldu | İnovatif Kimya Dergisi

Portakalın kabuklarını sakın çöpe atmayın. En az portakal kadar şifası bulunan portakalın kabuğunu bu haberimizden sonra çöpe atmaktan vazgeçeceksiniz.

E vitamini ve birçok benzersiz antioksidanla dolu olan iç kabukları doğrudan cilde uygulamak, iltihaplı durumları temizleyebilir, aynı zamanda kırışıklıkları ve yaşlılık lekelerini önlemeye yardımcı olur.

İlk olarak portakal kabuklarını alın. Ardından zeytinyağı ile kaynatın. Bu karışımı ayaklarınızda oluşan çatlaklara sürün.

PORTAKAL KABUĞUNUN FAYDALARI

  • Cilt Sağlığını Korur
  • Hücre Yenilenmesini Sağlar
  • Dişleri Beyazlatır
  • Bağırsakları Çalıştırır
  • Metabolizmayı Hızlandırır