Regl iken denize girilir mi?  Regl olunca denize girilirse ne olur? Adet döneminde havuza girmek zararlı mı?

Regl iken denize girilir mi? Regl olunca denize girilirse ne olur? Adet döneminde havuza girmek zararlı mı?

Adet döneminde havuza, denize girilir mi? Adetliyken deniz ve havuza girmek zararlı mı? Regl döneminde havuza, denize nasıl girilir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Tatil planı yapan kadınların aklındaki en büyük kuşku, şüphesiz ki regl dönemini doğru hesaplamak. Pek çok kadın, adet döneminde denize veya havuza girmeyi tercih etmez. Bununla birlikte tampon vb. yöntemlerle ile denize girmek de mümkündür.

ADETLİYKEN DENİZE NASIL GİRİLİR?

Adetli ve denize gidecek olan kadınların en sık araştırdıkları konu adetliyken nasıl denize girecekleridir. Adetliyken denize girebilmenin en kesin ve estetik hali kesinlikle tampon kullanmaktır. Tampon dışarıdan görünmediği için herhangi bir görüntü kirliliği yapmayacaktır ve tampon içeride şiştiği için deniz suyunun adet kanı ile birleşerek üreme yollarına ulaşmasını engelleyecektir. Tampon sık sık değiştirildiği takdirde oldukça sağlıklıdır.

BAKİRELER TAMPON KULLANABİLİR Mİ? 

Tamponun boyu ne olursa olsun bakireler tarafından kullanılması önerilmemektedir.

ADETLİYKEN (REGL OLUYORKEN) DENİZE GİRİNCE KANAMA KESİLİR Mİ? 

Halk arasında adetli bir şekilde denize girmenin çok sağlıksız olduğu ve adeti kestiği konuşulmaktadır. Aslında bakılırsa adetliyken denize girmek gerçekten sakıncalıdır. Çünkü adet olan bir kadının denize girmesiyle adet kanı ve deniz suyu karışır. Deniz suyu adet kanı ile karışarak üreme yollarının mikrop kapmasına sebep olabilir. Ancak adetliyken denize girmenin adeti kesmediği kesin bir gerçektir. Deniz suyu adeti kesmez. Eğer tampon kullanılmıyorsa adetliyken denize girmek önerilmez.

REGL İKEN HAVUZA GİRİLİR Mİ?

Adet olmanın en can sıkıcı olduğu zaman kişinin yüzmek istediği zamanlardır. Regl iken havuza ya da denize girmek kadınların kafasındaki bir sorundur. Regl olan bireyler denize ya da havuza girmek isteseler de duydukları şeyler yüzünden havuza girmekten uzak durabilirler. Aslında regl ile havuza girilebilir. Hatta havuz suyu deniz suyundan daha temiz olduğu için havuza girmek daha sağlıklıdır. Ancak yine de kişilerin tampon kullanmadan havuza girmesi de tavsiye edilmez.