Reyhan şerbeti nasıl yapılır? İşte Yaz sıcağında içinizi soğutacak bir tarif!

Reyhan şerbeti nasıl yapılır? İşte Yaz sıcağında içinizi soğutacak bir tarif!

Reyhan şerbetinin faydaları saymakla bitmez. Reyhan şerbeti Anadolu mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Sizler için hem faydalarını derledik hem de tarifini verdik...

REYHAN ŞERBETİNİN FAYDALARI NELERDİR?

 - Reyhan şerbeti genellikle öksürük giderici bir etkiye sahiptir. 

 - Reyhan şerbeti düzenli tüketildiği takdirde hazımsızlığı giderir ve bağırsakları da çalıştırır. 

 - Reyhan şerbeti ile gargara yapıldığında ağızdaki yaraları tedavi ederek yaraların da iyileşmesini sağlar. 


 - Yağ yakıcı bir özelliğe sahip olan reyhan şerbeti zayıflamaya yardımcı olduğu için kilo sorunu olan kişiler gönül rahatlığı ile tüketebilirler. 

 - Reyhan şerbeti kan şekerinin düşmesi nedeni ile oluşan baş dönmelerini de engelleyebilir. 

 - Sinir sistemi için faydalı olan reyhan şerbeti stresi de önleyici etkiye sahiptir. 

 - Reyhan şerbeti kansızlık sorununu önlemesi ile bilinir. 

 NEYE İYİ GELİR?

Reyhan şerbetini düzenli olarak tüketmek genel olarak kansızlık sorununu çözmek için kullanılır. Bunun yanı sıra yağ yakıcı özelliği olan reyhan şerbeti zayıflamaya yardımcı olur. Reyhan şerbeti özellikle yaz aylarında harareti alır. Sıcak havalarda reyhan şerbeti içmek kişiye enerji verir ve dinç tutar. Reyhan şerbeti tüketmek ayrıca hazımsızlığa da iyi gelmektedir. Soğuk algınlığı ve kuru öksürüğü geçirmek için de reyhan şerbeti içilir. Reyhan şerbeti kan şekerinin düşmesini engeller.

REYHAN ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

İki demet Reyhanı bol suda yıkayın ve süzülmesi için kenara alın.
Bir tencereye göz kararı şekeri, karanfili ve çubuk tarçını alın.
Üzerine reyhanları ilave edin ve sıcak suyu dökün.
Üzerine dilimlediğiniz bir limonu atın.
Şeker eriyinceye kadar karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak demlenmeye bırakın.
Soğuyan şerbeti süzerek bir sürahiye alın ve buzdolabına kaldırın, buz ile servis yapın.