Sağlıklı Bayram Sofraları İçin Beslenme Önerileri

Sağlıklı Bayram Sofraları İçin Beslenme Önerileri

Ramazan bayramında sağlıklı beslenmeye dair önemli öneriler geldi. Beslenme ve diyet uzmanları, lezzetli sofraların tadını çıkarırken sağlıklı beslenmeyi de sağlamak için pratik ipuçları paylaştı. İşte bayram sofralarında dikkat edilmesi gerekenler...

Ramazan ayının ardından gelen bayram tatiliyle birlikte beslenme uzmanları sağlıklı beslenmeye vurgu yapıyor. Hem lezzetli sofraların tadını çıkarıp hem de sağlıklı beslenmenin mümkün olduğunu belirten uzmanlar, rehavete kapılmadan ufak değişikliklerle ve bolca hareketle bayramı sağlıklı geçirmenin mümkün olduğunu söylüyorlar.

İşte bir takım öneriler...

bayram3.jpg

Kahvaltıda yumurta, peynir, taze sebzeler, zeytin ve esmer ekmek tercih edilirken, hamur işlerinden uzak durulması öneriliyor.

bayram1.jpg

Öğün araları 4-5 saat tutularak planlanmalı. Öğle yemeğinde sebze yemeği ve yoğurt tercih edilirken, ara öğünde meyve veya sütlü tatlı tercih edilmelidir.

bayram4.jpg

Akşam yemeği en geç saat 19:00 - 19:30'da olmalı ve et veya kuru baklagil yemeği tercih edilmeli, yanında salata veya zeytinyağlı sebzeler bulunmalı. Günde 2-2,5 litre su içilmeli ve asitli içecekler ile meyve sularından kaçınılmalıdır.

su2.jpg

Uzmanların bayram için önerileri bu şekilde...