Şahin gözlü olmak isteyenler havuç yerine artık bunları yiyecek

Şahin gözlü olmak isteyenler havuç yerine artık bunları yiyecek

Şahin gibi gözlere sahip olmak kim istemez ki? Bunun için genelde hep havuç önerilir. Ancak artık havucun da bir rakibi var.

Gözlerimiz yaşlandıkça ya da günümüzde özellikle teknolojik araç gereçlerle içli dışlı olduktan sonra daha çabuk bozulur oldu. 

Göz sağlığı için ise uzmanlar havucun faydalarını sıralıyor. Havuç, göz sağlığını koruyan ve görüş kalitesini yükselten faydalı bir besindir. Ancak artık havuca bir rakip çıktı. Öyle ki gün de 2 adet yemek gözlerinizi mükemmel derecede etkiliyor.

İşte gözlerinizi cam gibi yapan ve görüş kalitesini arttıran mucizevi gıdalar…

GÖZLERE İYİ GELEN YİYECEKLER

Düzenli şekilde tüketilen ıspanak, görüş kalitesini arttırır. Öte yandan kataraktın önlenmesine yardımcı olur. Görme yetisini arttıran bir diğer besin de protein deposu olan yumurtadır. Yumurtaya sarı rengini veren lutein ve zeaksantin, görüş kalitesini arttırır. Günde en az 2 adet haşlanmış yumurta tüketerek hem göz sağlığınızı hem de genel sağlığınızı koruyabilirsiniz. 

Süt ürünleri de görüş kalitesini artırır. Süt ve yoğurt havuçta da bulunan A vitamini açısından zengindir. Çinko açısından da zengin olan süt ve yoğurt tüketerek hem gece görüşünü hem de kataraktı önleyebilirsiniz.