Sakın çöpe atmayın. Bu meyvenin kılçığı her derde devaymış. Faydaları da çok fazla

Sakın çöpe atmayın. Bu meyvenin kılçığı her derde devaymış. Faydaları da çok fazla

Muzun kendisi kadar kabuğu da faydalıymış. Ancak muz kabuğundaki kılçığın daha faydalı olduğu ortaya çıktı!

Muzun kabuğunda yer alan kılçığın çok faydalı olduğu ortaya çıktı. Faydalarından yararlanmanızı sağlayacak bir tarifte var üstelik.

2 orta boy muzu kılçıklarıyla birlikte ezip, 2 yemek kaşığı bal ilave ederek karıştırın. Üzerine 400 ml su ilave edip, 30 dakika bekletin. Karışımı 4'e bölmeniz tavsiye edildi. Antioksidan zengini kür, kanser oluşumunu engellediği gibi, cinsel isteksizliği de yok ediyor.

MUZ KABUĞUYLA YENİLİR Mİ?

Bazı ülkelerde muzu kabuğuyla tüketiyorlar. Peki muzu kabuğuyla yersek ne olur?

Yeni Akit'te yer alan bir habere göre; Doyma hissi oluşturur, daha az yemeyi sağlar, böylece obeziteye karşı da koruyucudur. Muz kabuğu potasyum açısından da zengindir. Sağlıklı yaşamak için, vücut asitliğini düzenlenmesi, kalp ritmi ve sinir iletisi için çok önemlidir. Antioksidan maddeler olan polifenol ve karotenoidler vardır. 

Ancak muz kabuğuyla tüketilecekse mutlaka üzeri iyice yıkanmalıdır.

MUZ KABUĞUNU KAYNATARAK TÜKETMEK NEYE İYİ GELİR?

Muz kabuklarını çay gibi kaynatarak tütebilirsiniz.

Kaynatılan muz kabuğu Magnezyum, kaslarımızı gevşetmeye yardımcı olurken, muz kabuğundaki B6 vitamini de uyku döngümüzü düzenlemeye yardımcı olmaktadır. Basit bir tarifle, bu değerli besinlerden faydalanabilir ve daha iyi bir gece uykusunun tadını da keyifle çıkarabilirsiniz. 

bananas-1119790-960-720.jpg

MUZ KABUĞU NASIL KAYNATILIR?

Muz kabuğunu kaynatmakta aslında çok basittir.

  1. Soyulmuş, uçları kesilmiş muz kabuğunu, suya koyun ve iyice kaynatın. Üzerini kapatın, altını kısın ve bir süre pişirin. Yaklaşık 10 dakika kaynatmak yeterli olmaktadır. Sonra ocaktan alın ve elde ettiğiniz suyunu bir bardağa süzün
  2. Tarçın serpin (kullanıyorsanız) ve gerekirse çayınızı bal ile tatlandırabilirsiniz. Tüm faydalarından yararlanmak için 1 bardak tüketmek yeterli olacaktır.

MUZUN FAYDALARI

1. Kalp Sağlığına Faydası


Muz, içerdiği yüksek potasyum sayesinde kalp sağlığına fayda sağlamaktadır. Potasyum, kan basıncını düzenleyerek kalp krizi riskini azaltır. Ayrıca, muzda bulunan lifler de kolesterol seviyesinin düşürülmesine yardımcı olur.

2. Sindirim Sistemi Sağlığına Faydası


Muz, sindirim sistemi için oldukça faydalıdır. İçerdiği lifler sayesinde bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlık sorununu önler. Ayrıca, muzda bulunan prebiyotikler de bağırsak florasının korunmasına yardımcı olur.

3. Enerji Verir


Muz, içerdiği doğal şekerler sayesinde vücuda anında enerji verir. Bu nedenle, spor yapmadan önce ya da iş yoğunluğu olan günlerde tüketilmesi önerilir. Ayrıca, muzun içerdiği B vitamini de enerji seviyesini artırır.

İlgili Haberler