Sakın kabuklarını soyarak yemeyin

Sakın kabuklarını soyarak yemeyin

Bu saydığımız yiyeceklerin kabuklarını soyarak yemekten hemen vazgeçin. Çünkü bilindiğinin aksine bu yiyeceklerin şifası kabuğunda.

Taze olarak tüketilen birçok yiyeceğin kabuklarını soymayı alışkanlık haline getirmiş olabilirsiniz. Ancak çöpe atılan o kabukların sadece yenilebilir değil aynı zamanda lezzetli ve besin deposu olduğu ortaya çıktı. İşte kabuğuyla yemeniz gereken o besinler...

İnsanlar meyve veya sebzelerin kabuğunda bulunan sırları bilmiyor. Bu hem israfa yol açar hem de içeriğindeki besinlerden yoksun kalınmasına da yol açar. Ayrıca bazı vitaminlerin besinlerin kabuk veya çekirdeklerinde de bulunduğu çok az kişinin bildiği bir gerçektir.

kabak-soyulmali-mi-f652938a-197d-429b-b852-eea069a24964.webp

KABAK

Yaz kabağı yüksek düzeyde antioksidanlar içerir. Ayrıca hem çözünür hem de çözünmez lif içermesi nedeniyle avantaj sunar. Bu da kabağın kabuğunda çokça bulunur. Düzenli tüketildiğinde tüm vücudu ölümcül hastalıklardan korur. Kabağı hazırlamadan önce yıkamak ve kağıt havluyla kurulamak yeterli. Kabuklarını kaynatarak veya fırınlayarak tüketebilirsiniz.

kiwi-pazdeb9.jpg

KİVİ

Kivi kabuğuyla yemek, küçük meyveden aldığınız lif miktarını 3 katına çıkarır. Tıpkı kendi gibi tadı vardır. Ancak biraz daha az tatlı ve daha ekşidir.

kuru-sogan-50-kg-b4d18e.jpg

SOĞAN

Kabuğu ister yeşil ister kuru olsun, sağlığı koruyan besinler içerir. Bol antioksidan deposudur. Yaprakları kuru olan soğanının lekeli veya yanmış yapraklarını ayıklayın ve ılık suyla yıkayın. Yemeğe ekleyerek tüketin.