
Salatalığı kesmeden önce mutlaka bunu yapın
Salatalığı lezzetli bir hale getirmek için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz? O halde muhtemelen ilk kez bu bilgiyi duyacaksınız. İşte mümkün olan en iyi tadı elde etmek istiyorsanız denemeniz gereken yöntem.
Salatalığınızı daha lezzetli hale getirmek için ezmeniz gerekiyor. Salatalığın bu kadar az kalori içermesinin bir nedeni de, çoğunlukla sudan oluşmasıdır. Bu nedenle, diğer tatları da emebilir. Bu nedenle Asya mutfağından şefler salatalıkları dilimlemeden önce ezme tekniği uygular. Bunun nedeni sebzenin biraz kurumasını sağlamaktır. Böylece hem daha lezzetli olur hem de diğer tatları daha iyi emer. Örneğin salatalığı soslu bir salatada kullanırken böyle yapmalısınız. Bütün bir salatalık kullanıyorsanız, en iyisi büyük bir bıçakla dört parçaya ayırmaktır. Düz tarafına bastırın. Bu, temelde sarımsak ezmek için kullandığınız yöntemin aynısıdır. Sebzeyi bu şekilde ezdikten sonra, normal şekilde dilimleyebilirsiniz.
SALATALIK BU ŞEKİLDE LEZZETLİ BİR HALE GELİYOR
Bunu yapmanın bir diğer püf noktası da küp ya da salatalık dilimlerinin üzerine (ezip dilimledikten sonra) biraz tuz serpip yarım saat kadar buzdolabında bekletmek. Böylece salatalık taze, yeşil bir renge ve daha da iyi bir tada sahip olur.