Salçanın üzerindeki küf nasıl önlenir? İşte pratik yöntemler

Salçanın üzerindeki küf nasıl önlenir? İşte pratik yöntemler

Evde yaptığınız ya da hazır aldığınız salçalar açıldıktan kısa süre sonra küflenmeye mi başlıyor? İşte, küflenmeyi önlemenizi sağlayacak yöntemler…

Mutfaklarımızın olmazsa olmazı salça; makarnadan tosta, yemeklerden ekmeklik soslara her şeye tat katmak için kavanozlarda bizi bekliyor. 

Peki neredeyse her seferinde karşılaştığımız salça üzerinde oluşan beyaz küflenmeyi önlemek mümkün mü? İşte sizler için pratik bilgiler...

SALÇAYI KÜFLENMEDEN SAKLAMANIN YOLLARI

 -Salça teneke kapta bulunuyorsa, cam kavanoza aktarın. Cam kavanozda küflenmeyi geciktirirsiniz.

- Nemli bir yapısı olan salçanın kuru ve soğuk bir ortamda saklayın. Yani buzdolabında muhafaza edin.

- Salçayı kullandıktan sonra yüzeyini kaşıkla olabildiğince düzleyin ve kenarlarda birikenleri aşağıya doğru itin.

- Her seferinde kapağını kaynatıp kapatamayacağınız için havayla temasını kesmek için yüzeyini zeytinyağı ile kaplayın. Kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olun.

- Salça miktarı çoksa, küçük kavanozlara bölerek her birinin kapağını kaynatarak kapatabilirsiniz. Böylelikle kullandığınız kavanoz bittikçe bir yenisini açabilirsiniz.

-Eğer evde salça yapmıyor ve hazır salçaları kullanıyorsanız küflenmenin önlenmesi için tuzdan destek alabilirsiniz.Hazır salçada tuzu nasıl kullanıyoruz? Salçayı açtıktan sonra küçük kavanozlar için yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar olmak üzere tuzu salçanın içine koyuyor ve bir güzel karıştırıyoruz.