Saniyede 66 kilometre hızla Dünya’ya yaklaşıyor! Türkiye'den de izlenecek

Saniyede 66 kilometre hızla Dünya’ya yaklaşıyor! Türkiye'den de izlenecek

Perseid meteor yağmuru, 11-12 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak. Saatte 100 civarında gök taşı görülmesi beklenen gecede, meteorların dünyaya giriş hızları saniyede 66 kilometre dolaylarında olacak.

2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman başlayacak? Son günlerin en çok merak edilen konularının başında bu soru geliyor. Türkiye'den de izlenebilen Perseid meteor yağmurunun hangi gün, saat kaçta başlayacağı ve nereden gözlemlenebileceği belli oldu.

NASA'dan Perseid Meteor Yağmuru açıklaması - Havadis Gazetesi | Kıbrıs Haber

Perseid meteor yağmuru doğa tutkunlarının merakla beklediği ve ağustos aylarında gerçekleşen bir doğa olayıdır. ‘Göksel şölen’ olarak da tanımlanan Perseid meteor yağmuru bu yıl da gerçekleşecek. Gökbilimcilere göre, Perseid meteor yağmuru Türkiye’den de gözlemlenebilecek.

Gözünü Gökyüzünden Ayırmayın: Yılın En Görkemli Meteor Yağmuru 'Perseid' Dün Gece Başladı ????

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEREDEN İZLENİR? 


2022 Perseid meteor yağmuru bu yıl da Türkiye’nin farklı noktalarından gözlemlenebilecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU TÜRKİYE’DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Meteor yağmurlarını gözlemlemek isteyenlerin şehir ışıklarından uzak bölgeleri tercih etmesi öneriliyor. Fotoğrafçılar ve astronomi tutkunları genellikle ışık kirliliğinin az olduğu yüksek rakımlı yerleri veya dağlık bölgeleri gözlem yapmak için tercih eder.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

Perseid meteor yağmuru bu yıl 11, 12 ve 13 Ağustos geceleri gerçekleşecek. 12 Ağustos Cuma günü saat 23:00 ile 01:00 arası Perseid meteor yağmuru başlayacak. Bu tarihlerde saatte 100 küsur cismin gözlemleneceği söyleniyor. Meteor yağmurlarının dünyaya giriş hızı ise saniyede 66 kilometre olacak.