Sarımsağın faydasını 10 dakika kuralı ile iki katına çıkarın
Doğal bir antibiyotik görevi gören sarımsağın, 10 dakika kuralıyla faydasını iki katına çıkaracak olan bu yöntem doktorlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. İşte sarımsağın faydalarını maksimum dereceye çıkarak o yöntem...
Doğal bir antibiyotik görevi gören sarımsağın, 10 dakika kuralıyla faydasını iki katına çıkaracak olan bu yöntem doktorlar tarafından sıklıkla önerilmektedir. İşte sarımsağın faydalarını maksimum dereceye çıkarak o yöntem...
Uzmanlar tarafından da faydalarının sıklıkla söylendiği sarımsak; bağışıklık güçlenmesi, kan şekeri ve kolesterolün düşürülmesinde öncü rol oynamaktadır.
Ayrıca sarımsağın yutularak tüketilmesi de oldukça faydalıdır. Yutulan sarımsağın; vücuda enerji verdiği, kanser ile savaştığı ve zehirlenmelere karşı yararlı olduğu görüşleri de bildirilmektedir.
Yasemin'de yer alan habere göre; Beslenme uzmanları, sarımsağın bu gibi faydalarından yararlanılabilmesi için sarımsaktan maksimum verim elde ettirecek kural hakkında bilgi verdi.
SARIMSAĞIN 10 DAKİKA KURALI
Diyetisyen Moomal Asif, Sarımsağın 10 dakika kuralıyla içindeki vitaminleri daha kalıcı hale getirmenin yöntemini verdi.
Asif, instagram gönderisinde yemek yaparken sarımsak için uyulması gereken 10 dakika kuralını paylaştı.
Beslenme uzmanı sarımsağa ısı uygulandığında, içindeki en aktif bileşen allicin'in tamamen etkisiz hale geldiğini ve böylece sarımsağın vücuda olan faydasının azaldığı bilgisini verdi.
Pişirme tekniğinde yapılacak küçük değişiklikler, sarımsağın faydalarını korumaya yardımcı olmaktadır.
Asif'in sarımsak hakkındaki verdiği 10 dakika kuralı ise şöyle: "Sarımsakları ezin veya rendeleyin. 10 dakika boyunca ısıdan uzak tutun. Bu süre zarfında maksimum allicin oluşur ve pişirme sırasında bozulmadan kalır. O zaman istediğiniz kadar kızartabilir, soteleyebilir, pişirebilirsiniz."
Peki sarımsağın faydalarının nasıl kalıcı hale getirildiğini öğrenirken, en çok neye iyi geldiğini biliyor musunuz?
Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonlarla savaşır. Aynı zamanda akciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları da güçlendirir.