Sarımsak kabuklarını sakın çöpe atmayın! Bakın neye yarıyor

Sarımsak kabuklarını sakın çöpe atmayın! Bakın neye yarıyor

Sarımsak kabuklarını çöpe atıyorsanız, faydalarını öğrendikten sonra pişman olacaksınız. Vitamin, mineral ve antioksidan açısından çok faydalı olan sarımsakların kabukları da kendisi kadar faydalı.

Faydaları saymakla bitmeyen sarımsağı yemeklerin içine katabilir veya tek başına tüketebilirsiniz. Sarımsak kabukları da en az sarımsağın kendisi kadar faydalı. 

ENFEKSİYON KARŞITI

Sarımsak kadar sarımsak kabuğu da çok etkili bir enfeksiyon karşıtıdır. Bir numaralı doğal antibiyotik olan sarımsak ilaç kadar etkilidir. Sarımsak kabukları da şifa dolu içeriği ile sağlığınıza sağlık katıyor. Peki sarımsak kabukları ne işe yarar, neye iyi gelir? Sarımsak kabuğundan ne yapılır? Sarımsak çöpleri nasıl değerlendirilir? İşte bilmeniz gerekenler...

UZMANLAR CİLT ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNE DİKKAT ÇEKİYOR 
Sarımsak kabuğu, A, C, E vitaminleri ve sayısız antioksidanlar için mükemmel bir kaynak sağlar. ,

Uzmanlar, kabukların atılmaması gerektiğinin altını çiziyor. Sarımsağın kabukları, kalbi koruyan ve yaşlanma süreciyle savaşmaya yardımcı olan  "anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar" başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içeriyor.

SARIMSAK KABUĞUNUN GENÇLEŞTİREN FAYDALARI 
Sarımsak kabuğu çayı cildinizi gençleştiriyor
Sarımsak kabuğunda bol miktarda bulunan "quercetin" , yaşlanmaya, ince çizgilere ve cilt dokusunun gelişimine katkıda bulunarak iltihaplanma ve serbest radikallerle savaşmaya yardımcı oluyor.

Kısa zamanda daha parlak bir cilt
Sarımsak kabuğu, yüksek düzeydeki antosiyaninler, ayrıca anti-inflamatuar ve antimikrobiyal olan faydalı pigmentler içerir ve bu nedenle kısa zamanda daha parlak ve canlı bir cilt sağlıyor.

Daha iyi uyku
Sarımsak kabuğu çayı, içeriğindeki "triptofan" sayesinde kaliteli bir uykuya destek olarak tüm gece vücudun yenilenmesini sağlıyor.

Kaşıntılı cildi iyileştirmeye yardımcı olurlar
Sarımsak kabukları birçok mantar önleyici özelliğe sahiptir. Bu, onları kaşıntılı cilt problemlerinin tedavisinde de etkili kılar. Rahatlamak için cildinize soğan ve sarımsakla karıştırılmış su uygulayın.

Kas ağrılarına iyi geliyor
Vücut ağrıları ve kas kramları için sarımsak kabuğu çayı içebilirsiniz. İçeriğindeki yüksek etkili bileşenler ağrıları kısa sürede hafifletmenize yardımcı olacak 

Egzamayı hafifletiyor
Sarımsak kabuğunun cildiniz üzerindeki etkileri bu kadar değil! Bu kabuklar egzama sorununun da hafifletilmesinde oldukça etkili.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Sarımsak kabuğu aynı zamanda dişlerindeki yüksek şifa etkilerini de içeriğinde barındırıyor. Yüksek antioksidan değerler bağışıklık sistemini güçlendirerek daha genç ve dinç bir vücuda kavuşmanıza yardımcı oluyor.

SARIMSAK KABUKLARI NASIL TÜKETİLİR?

Sarımsak kabuğu çayı demleyebilirsiniz.
Bitki çaylarına bir kaç parça ekleyebilirsiniz.
Sarımsak kabuklarını kaynatıl süzdüğünüz suyu çorbalarınızda kullanabilirsiniz
Kuruttuğunuz kabukları toz haline getirerek kullanabilirsiniz.
Sarımsak kabukları ile gençlik kürü yapabilirsiniz.
Poğaçalarınız için toz haline getirerek bir miktar hamura ekleyebilirsiniz.