Şekerin Düşmanı Acı Çam Sakızı
Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl, şeker hastalığına karşı mucizevi bitki acı çam sakızını öneriyor. Prof. Dr. Osman Erk ise “Vücuttaki bütün kronik hastalıkların anası şekerdir” diyerek sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemine dikkat çekiyor.
Kalp ve damarlarda hasara yol açan diyabet, -deyim yerindeyse- vücuttaki bütün kronik
hastalıkların anası. Şeker hastalığının tedavisinde modern tıbbın yöntemleri kadar, şifalı
bitkiler de önemli rol oynuyor.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk, şeker hastalığından korunmak isteyenlerin özellikle yeşil sebze ve bakliyatları sık tüketmesini, kurutulmuş meyveler ve trans yağlardan ise uzak durmaları gerektiğini söyledi.
Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl ise şeker hastalığına karşı acı çam sakızını önerdi. Acı çam sakızının pankreasın insülin salgılamasına yardımcı olduğunu belirten Bingöl, “Acı çam sakızı mucizedir” dedi.
Gen, Sadece Silahı Doldurur…
Şeker hastalığı ve obezitenin bütün kronik hastalıkların ana nedeni olduğunu belirten Prof.Dr.Osman Erk, aile öyküsü, 45 yaş üzeri olmak, hipertansiyon gibi faktörlerin risk oluşturduğunu söyledi. Diyabetin %100 genetik bir hastalık olduğu ve asla önlenemeyeceği inancının yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Osman Erk, “Birinci derece akrabalarında diyabet hastalığı olanlarda risk yüksektir. Fakat hastalığın tüm dünya ölçeğinde çok hızla yaygınlaşmasını sadece genetik riskle açıklanamaz. Yaşam biçimi diyabetin ortaya çıkmasında en önemli faktördür. Genler silahı doldurur fakat tetiği çeken çevre ve yaşam biçimidir” dedi. Şeker hastalığının cinsel yaşamı da olumsuz etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Osman Erk, “Diyabetin cinsel sorunlar yaratmasının başlıca sebebi damar hastalıklarına yol açmasıdır” diye konuştu.
Diyet ve Spor Mucizesi
Prof. Dr. Osman Erk, “Diyabet bugünden yarına değil, 5-15 yıl süren bir süreç sonucunda
ortaya çıkmaktadır. Bu süreçte HBA1C tetkiki ile son 3 aylık şeker ortalamasını yüksek
bulunması önemlidir. Kalorisi uygun, sebze ağırlıklı diyet ve egzersiz programı ile kişide
şeker hastalığının ortaya çıkması rahatlıkla önlenebilir. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz, yüksek şeker, yüksek tansiyon, yüksek trigliserid ve kolesterol düzeylerini normale döndürebilir” dedi.
21 Günlük Kür
Şifalı Bitkiler Uzmanı Ahmet Bingöl ise şeker hastalığında acı çam sakızı bitkisini önerdi.
Bingöl, “Acı çam sakızı pankreasın insülin salgılamasına yardımcı olan ve tabiri caiz ise, ölü pankreası bile canlandıran mucizevi bir bitkidir. Bu şifalı bitki şekeri imha ediyor. 100 gram çam sakızı 3 litre suda 10 dakika kaynatıp 21 gün boyunca içen kişilerde hem yüksek şeker seviyesi hem de kötü kolesterol düşer. Ayrıca çam sakızı vücudu dinç tutar” dedi.
Bu mucizevi bitkinin şeker hastalığı gibi karaciğer yağlanmasına da iyi geldiğini belirten Bingöl, “Kaynatılıp soğutulduktan sonra buzdolabında saklanacak acı çam sakızı 21 günü
geçmeyecek şekilde kullanıldığında olumlu etkisi kısa sürede görülecektir” şeklinde konuştu. Doğru Beslenme Hem Korunmada Hem de Tedavide Rol Oynuyor Şeker hastalığının önlenmesinde doğru beslenmenin önemine değinen Prof. Dr. Osman Erk, “Fabrikalarda ve tezgâhlarda üretilen rafine karbonhidrat, doymuş ve trans yağ, tuz, ambalajlı gıdalar, obezite ve diyabetin en önemli sebebidir. Bunlardan uzak durmak, hem korunmanın hem de tedavinin en önemli unsurudur. Hamburger, kolalı ve gazlı içecekler, patates kızarması, toz şeker ve beyaz undan yapılmış gıdalar tüketilirken hastalığın sadece ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılması asla yetmez” dedi.
15 Altın Kurala Uyan Sağlıklı Kalır
Liften zengin beslen
Omega 3/omega 6 dengesini gözet
Beyaz ekmek, beyaz pirinç, makarna gibi rafine karbonhidratlardan uzak dur
Kurutulmuş meyve tüketme
Yeşil sebze ve bakliyatları sık tüket
Sıvı kaloriden uzak dur (meyve suyu, kola, soda)
Hayvansal gıdaları ve süt ürünlerini az tüket
Haftada iki kez balık yeterli
Günde 2 kez 30 gram işlenmemiş kuruyemiş ye
Doymuş ve trans yağlardan uzak dur
İşlenmiş, ambalajlı gıdalardan uzak dur
Doğal ve organik bitkisel gıda tüket
Stres yapma, spor ve egzersiz yap
Meyve suyu içme, meyve ye
Her gün glisemik yükü düşük 5 porsiyon meyve ye. (greyfurt, elma, yaban mersini,
vişne, böğürtlen, portakal, kivi, çilek)