Semizotunun faydaları nelerdir?

Semizotunun faydaları nelerdir?

Besin değeri yüksek olan semizotunun birçok hastalığa koruyucu etkisi mevcut. Başta C ve A vitamini olmak üzere pek çok vitamin içeren semizotu, Omega 3 ihtiyacının bir bölümünü de karşıladığı biliniyor.

Kalbi koruyor

Doymamış yağ asitlerinden; özellikle omega-3 yağ asitleri, a-linolenik asit, EPA, DHA, glutatyon, glutamik asit ve aspartik asit bakımından zengin olan semizotu, kalp damar sağlığını koruduğu biliniyor.

Hastalıklardan koruyor

Bakteri ve mantar üremesine karşı koruyucu etkiye sahip olduğundan vücudu hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı koruduğu biliniyor.

Kanser hastalarına öneriliyor

Antioksidan etkisinden ötürü bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve kanser gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde de kullanılıyor.

Böbrekte kum ve taşı döküyor

İdrar söktürücü ve toksin temizleyici özelliğe sahip olan semizotunun, böbrekteki kumu ve taşı döktüğü biliniyor…

Kolesterolü düşürüyor

İçeriğindeki zengin bileşenler sayesinde hem kolesterolün düşürülmesine yardımcı oluyor hem de kan basıncının dengelenmesini sağlıyor.

Kabızlığı önlüyor

Baharın şifalı besini, içerdiği yüksek oranlı lifiyle kabızlığı önlüyor, kabızlık çekenlere bağırsakları çalıştırarak fayda sağlıyor.

Yorgunluk, halsizlik ve depresyona iyi geliyorİçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde, yorgunluk, halsizlik ve depresyona da iyi geliyor.
 

Cildi ve gözü koruyor

Ciltte kuruluk gibi sorunlara fayda sağlayan semizotu, içeriğindeki A vitamini sayesinde göz problemlerine karşı da koruyucu etkiye sahip.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Semizotu; A, B1, B2,B6, C, E, niasin, nikotinik asit, beta karoten, riboflavin, folat gibi vitaminlerden ve özellikle K, Ca, Fe, Mg, Na, P, Cu, Zn ve Mn minerallerinden zengin olması sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle meşhur.

Formda kalmaya yardımcı oluyor

Düşük kalori ve düşük glisemik indeksi ile kan şekerinin dengelenmesini sağlayan semizotu, formda kalmaya da yardımcı oluyor.