Sıcak havalarda bunları tüketirken dikkat

Sıcak havalarda bunları tüketirken dikkat

Sıcak havalarda yiyecekler de çabuk bozulabiliyor. O nedenle gıda zehirlenmesine karşı çok dikkatli olmalısınız. Bizler de farkında olmadan bu besinleri tüketerek sağlığımızı tehlikeye atıyor olabiliriz.

Sıcak havaların etkisi devam ediyor. Isınan havalarda ne yazık ki bazı yiyecek içecekler sizi sağlığınızdan edebilir. Peki hangi yiyecekler bu havalarda gıda zehirlenmesine davetiye çıkarabilir? İşte yanıtı...

Pirinç ve tavuk ürünleri, süt ve süt ürünleri gibi yiyecek ve içecekler sıcak havalarda çok çabuk bozuluyor. O yüzden mümkün olduğunca bu besinleri çabuk tüketmelisiniz. Bir yiyeceği dolapta 2 günden fazla tutmamaya özen göstermelisiniz.

Peki hangi yiyecek kaç gün içinde tüketilmeli?

HANGİ YİYECEK KAÇ GÜNDE TÜKETİLMELİ?

Sebze yemekleri 3-4 gün içinde tüketilmeli

Kıyma, et ve et ürünleri 2 günden fazla dolapta tutulmamalı

Süt ve süt ürünleri dışarıda tutulmamalı, açıldıktan sonra 2 gün içinde tüketilmeli.