Sık sık hasta oluyorsanız bu ikili sizi fişek gibi yapacak!

Sık sık hasta oluyorsanız bu ikili sizi fişek gibi yapacak!

Eğer sürekli hastalanıyorsanız yediklerinize dikkat etmenizde fayda var.Sağlıklı olmak için bağışıklığınızı güçlendiren besinler tüketmelisiniz. Bunun için ise çörek otu ile bal karışımı ön plana çıkıyor.

İçeriğinde B grubu ve C vitamini bulunan balın faydalı olduğu hemen herkes tarafından biliniyor. A, B ve C vitamini açısından zengin olan çörek otunun yararları ise pek dikkate alınmıyor. Antiseptik, antibakteriyel ve antioksidan bileşenler içeren bu iki besinin birleşimi ise mucizevi bir etki yaratabilir. Gelin, bal ve çörek otu karışımının nelere iyi geldiğini birlikte inceleyelim.

lj.jpg

ÇÖREK OTU İLE BAL KARIŞIMI TAM BİR ŞİFA DEPOSU

Bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor

Bal ve çörek otu bir araya geldiğinde tam bir direnç kaynağına dönüşüyor. Bu sayede hastalıkların habercisi sonbahar ve kış aylarında vücudu koruyor. Haftada birkaç kez çörek otlu bal tüketirseniz bağışıklığınızı güçlendirebilir, zorlu hava koşullarını hasta olmadan atlatabilirsiniz.

Solunum yollarını temizliyor

Zaman zaman bakteriler boğaz enfeksiyonlarına sebep olup günlük hayatı olumsuz yönde etkileyebilir. Çörek otlu bal karışımı ise solunum yollarındaki yararlı bakterileri güçlendirerek hastalığınızı hafif şekilde atlatmanızı sağlayabilir. Bu karışım sadece soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarla birlikte gelen boğaz enfeksiyonlarına değil, aynı zamanda geçmeyen öksürük için de etkili olabilir.

Anne sütünü artırmada etkili 

Çörek otu ve balın içinde bulunan yararlı bileşenler, hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor. Özellikle bebek emziren annelerin süt oranı için hücre yenilenmesi önem taşıyor. Çörek otundaki steroidal ise anne sütüne etki eden hormonları harekete geçiriyor. Böylece bu karışımı tüketen annelerin süt oranı artış gösterebiliyor.

Konsantrasyonu artırıyor

Çörek otunun içinde bulunan timohidrokinon, bal ile bir araya geldiğinde beyin sağlığı açısından güçlü bir etki yaratabilir. Bal ve çörek otu karışımı özellikle hafızayı güçlendirip odaklanma süresinin artmasına yardımcı olabilir.

Kansere karşı koruyucu
Antioksidanlar tümör hücrelerinin büyümesini yavaşlatabilen bir etkiye sahip. Antioksidan yönünden güçlü ballı çörek otuyla kanser riskinin önüne geçebilirsiniz.