Şimdiden yapıp dolaba koyun! Kışın ne yiyeceğim diye düşünmeyin

Şimdiden yapıp dolaba koyun! Kışın ne yiyeceğim diye düşünmeyin

Domates, yaz aylarında kahvaltılarda ve pek çok yemekte tercih ediliyor, yiyeceklere lezzet katıyor. Kışlık menemen içinde domates olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Menemen kahvaltıların en vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor. Farklı tariflerle yapılabilen menemenin en temel maddesi ise domates. Domates yazın olduğu gibi kışın da yemeklere lezzet katıyor. 

Domatesi bilhassa menemen yaparken kullanıyorsanız ve kışın istediğiniz kadar menemen yapamamaktan dert yanıyorsanız bu tarifi bir kenara not alın. Çünkü kışlık menemen için şimdiden dolabınızı doldurabilirsiniz.

ykvmayiswebsite23.webp

İŞTE KIŞLIK MENEMEN TARİFİ

Kışlık menemen için malzemeler

  • 10 kg.domates
  • 1 kg.sivri biber
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı tuz

cropped-content-kislik-menemen-nasil-hazirlanir-68vsrr002y5cw5f.jpeg

Kışlık menemenin yapılışı 

  • Domatesleri yıkayarak küp küp doğrayın.
  • Yeşil biberleri ince ince doğrayın.
  • Domates ve biberleri sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan biberlerin üzerine küp küp doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan menemen sosuna tuzu ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını açık bırakarak menemen suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. (Yaklaşık 2 saat pişirmeniz yeterli olacaktır. Süresi domates miktarına göre değişkenlik gösterebilir)
  • Menemen sosunuzu sıcakken kavanozlara hiç boşluk kalmayacak şekilde boşaltın ve kavanozunun ağız kısmını sildikten sonra kapağını kapatarak ters çevirip soğumaya bırakın.
  • Soğuduktan sonra serin ve güneş almayan bir halde saklayın. Dilediğiniz zaman kapaklarını açarak tariflerinizde kullanabilirsiniz.