Şirin maymunların isimlerini anket belirleyecek

Şirin maymunların isimlerini anket belirleyecek

Gaziantep'te bulunan 2 maymunun isimlerini anket belirleyecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından bulunan iki şirin maymun sağlık kontrollerinin ardından Şırnak Doğayı Koruma ekiplerince Gaziantep Hayvanat Bahçesine getirildi. 

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Habur Sınır Kapısı'nda yakalanarak el konulan 2 maymun türünün inceleme sonucunda 'makak' olduğunun belirlendiğini dile getirdi.

Özsöyler, "Bize getirildikten sonra kan tahlillerini yaptık, akciğer filmlerini çektik. Tüm kontrollerini yaptık. Hayvanlar gümrükten geçerken yolda biraz hırpalandıkları için yoğun bakım ünitesine aldık. Burada gerekli bakımlarını yaptık. Şimdi de küçük bir kafese aldık. Burada bakıcıları tarafından 4-5 kez meyveler, protein yönünden zengin süt ve gıdalarla besliyoruz" dedi.

Maymunlara bir isimde verileceğini aktaran Özsöyler, "Bize getirildikten sonra kan tahlillerini yaptık, akciğer filmlerini çektik. Tüm kontrollerini yaptık. Hayvanlar gümrükten geçerken yolda biraz hırpalandıkları için yoğun bakım ünitesine aldık. Burada gerekli bakımlarını yaptık. Şimdi de küçük bir kafese aldık. Burada bakıcıları tarafından 4-5 kez meyveler, protein yönünden zengin süt ve gıdalarla besliyoruz" dedi.