Sirke koronavirüsü öldürür mü?

Sirke koronavirüsü öldürür mü?

Koronavirüs salgını döneminde herkes virüsün etkisini yitirecek önlemler almak için büyük çaba sarfediyor. Bunun için de en iyi yöntemin sirke olduğu düşünülüyor.

Koronafobi'nin haberine göre; Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji Uzmanı Songül Özer Covid -19 nedeniyle sıklıkla sorulan bu soruyu şu şekilde cevapladı:

 “Sirke iyi bir dezenfektan. Yüzey temizliğinde beyaz sirke kullanılabilir. Ev hanımları da çok iyi bilir. Çiğ yenen yeşilliklerin; kıvırcık yeşil soğan maydanoz gibi. Üzerlerin de eğer görünür bir kirlilik, çamur varsa bunun bol su ile yıkandıktan sonra belli oranda karıştırılmış beyaz sirkeli suda bekletilmesi gerçekten gözle görülmeyen mikroorganizmaların yok edilmesi için başarılı ve kullanılabilen bir yöntem. Kefir iyi bir probiyotik. Gerçekten birçok hastalığın engellenmesinde rolü olduğu gösterilmiş şimdiye kadar. Fakat burada şunu söylemek lazım. Marketlerde hazır satılan kefirlerin içeriğini bilmiyorum. Güvenilir markalar tabi kullanılabilir tabi ama daha çok evimizde kendimizin ürettiği kefirleri tercih edebiliriz. Gerek turşu gerek kefir gerekse sirke ve çok konuşulan  kelle-paça çorbası bağışıklık sistemimizi güçlendirmede etkili olan besin malzemeleridir. Ancak Korona virüsün üzerinde direkt etkileri yok. Yani virüsten korunmak için kelle paça çorbası içmeliyiz, kefir tüketmeliyiz, sirkeli su içmeliyiz ya da tuzlu su ile gargara yapmalıyız gibi cümlelere lütfen itibar etmeyelim. Bunların hepsi dolaylı yöntemlerdir. Hiçbiri virüsten tam korunmamıza hele hele virüsü öldürmede asla başarılı yöntemler değildir. Virüsten korunmanın virüsü öldürmenin tek yolu var çok basit: su ve sabun ile elinizi yıkayacaksınız.”