Sırt ağrısı nasıl geçer? Sırt ağrısına ne iyi gelir?

Sırt ağrısı nasıl geçer? Sırt ağrısına ne iyi gelir?

Sırt ağrısı, sırttaki omurganın iki yanında bulunan kasların gerilmesi sonucu meydana gelir. Peki sırt ağrısı ne geçer, sırt ağrısına ne yol açar ve sırt ağrısına ne iyi gelir?

Sırt ağrısı, her insanın sırtında bulunan omurganın iki yanındaki kasların gerilmesi ile ortaya çıkar. Sırt ağrısına yol açan gerilmenin en önemli nedeni ise strestir. Normalde "C" harfine benzeyen boyun omurgası düzleşir, omuz ve sırta giden sinirlerin çıkışları daralır ve sinirler baskı altında kalır. Bu baskı sonucunda sırt kasları gerilir ve ağrı oluşmaya başlar. 

bel-ve-sirt-agrisi-nedenleri-tedavisi.jpg

SIRT AĞRISININ NEDENLERİ NELERDİR?

Sırt ağrısı sürekli devam ediyorsa mutlaka dikkate alınmalıdır. 6 aydan süren sırt ağrısı, sırtta yaralanmaya ve zedelenme meydana gelmesi halinde bazı tetkiklerin yapılması çok önemlidir. Sırt ağrısının nedenlerini, hangi hastalıklarla bağlantısı olduğunu öğrenmek içinse kan tahlili, ultrasonografi, bilgisayarlı tomografi ve MR gibi görüntüleme tekniklerinden faydalanılır.

SIRT AĞRISI İÇİN NE KULLANILABİLİR?

Sırt ağrısı için ilk olarak sırt ağrısının nedeninin tespiti gereklidir. Bu doğrultuda sırt ağrısı teşhisi fiziki muayene, şikâyetlerin dinlenmesi ve MR, BT, EMG ve direkt grafi gibi incelemeler ile konulur. Sırt ağrısının nedenine ve ağrı şiddetine göre lokal etkili merhemler, kas gevşeticiler kullanılabilir.

srtagrs.png

SIRT AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Sırt ağrısına neyin iyi geldiğine dair sorular pek çok kişinin en çok merak ettiği konulardan biridir. Sırt ağrısına iyi gelen bazı yöntemleri deneyerek ve rutin alışkanlıklarınızı değiştirerek sırt ağrılarını hafife indirgeyebilirsiniz. Ancak uzun süreli sırt ağrılarında muhakkak uzman bir doktora başvurulmalıdır.

800x420-sirt-agrisi-nedenleri-sirt-agrisi-neden-olur-1543474086441.jpg

SIRT AĞRISINDAN KORUNMAK İÇİN NE YAPILMALI?

  • İdeal kilonuza ulaşın ve sağlıklı beslenin.
  • Düzenli egzersiz yaparak sırt kaslarınızı güçlendirin
  • Dik yürümeye ve oturmaya özen gösterin.
  • Kilonuz ile uyumlu sertlikte, ortopedik yataklarda yatın.
  • Kadınlar göğüslerini destekleyen sutyenler kullanmalıdır.
  • Ağır sırt ve kol çantası taşınmamalıdır.
  • D vitamininizi doktor kontrolünde normal seviyelere yükseltin.