İşte evde sivrisinek kaşıntısını gideren yöntemler... Sivrisinek ısırığının kaşıntısı nasıl geçer?

İşte evde sivrisinek kaşıntısını gideren yöntemler... Sivrisinek ısırığının kaşıntısı nasıl geçer?

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinekler, ısırdığı zaman günlerce kaşıntıya sebep olur ve kızarıp şişer. Yaşantımızı olumsuz etkileyen sivri sinek ısırığı için birçok kişi internette doğal çözümler araştırıyor.

Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir? Sivrisinek ısırığının kaşıntısı nasıl geçer? İşte evde sivrisinek kaşıntısını gideren yöntemler...

Sivrisinek ısırıkları genellikle birkaç gün içerisinde geçer. Bağışıklık sistemi daha zayıf olanlarda ve çocuklarda, sivrisinek ısırmasının neden olduğu kızarıklık ve şişlik daha uzun süre kalabilir. Isırılan yeri kaşımak, hem kızarıklığın hem de kaşıntının daha da artmasına neden olacaktır. Sivrisinek ısırığına evde bulunan malzemelerden doğal çözümler üretebilirsiniz. 

1.webp

SİVRİSİNEKTEN NASIL KORUNURUZ?

Fesleğen, biberiye gibi bitkiler eğer ortamda varsa onların kokusuna sivrisinekler pek gelmezler. Kimyasal ya da bitkisel sinek kovucular var. Limon, lavanta, okaliptüs, karanfil, tarçın yağı sinek kovucu özelliği bilinen yağlar.

2.jpg

SİVRİSİNEK KAŞINTISINI NE AZALTIR? KAŞINTI NASIL GİDERİLİR?

  • Kaşıntı ve kızarıklığı hafifletmenin en etkili ve kolay yöntemlerinden biri 10 dakikalık soğuk kompres uygulamaktır.
  • Sivrisinek ısırığına bir parça diş macunu sürerseniz kaşıntısı geçer ve şişkinliğini alabilir.
  • Sivrisinek ısırığı için kullanılan yaygın yöntemlerden biri de limon kolonyasıdır. Şişliğin inmesi ve mikropların dağılması için kaşıntı başladığı anda limon kolonyası ya da limon suyu sürmeniz, sivrisinek ısırığı kaşıntısını hafifletecektir.
  • Tuzlu su da mikropları öldürmede etkili bir yöntem olduğundan, kaşıntıyı geçirmek için de kullanılır. Bunun için; bir çay bardağı suya bir şeker kaşığı tuz ekleyin ve içerisinde çözülene kadar karıştırıp sivrisinek ısırığının olduğu bölgeye sürün.
  • Sivrisinek ısırığının üzerine bir miktar şeker sürerseniz bu da kaşıntıyı azalatacaktır.