Siyah nokta nasıl temizlenir?

Siyah nokta nasıl temizlenir?

Siyah nokta, ölü hücreler, oksitlenmiş kir ve sebumun özellikle burun civarındaki gözenekleri tıkamasından oluşmaktadır. Evde yapabileceğiniz maskelerle siyah noktalarınızdan kurtulmak mümkün!

Milliyet'in haberine göre, başa bela olan siyah noktalardan bir iki maske tarifiyle kurtulmak mümkün.

1. Yöntem:

3 yemek kaşığı yoğurdu bir kaba alın. İçine yarım limon suyu ekleyin ve iyice karıştırıp cildinize sürün. 10-15 dakika boyunca kurumasını bekleyip cildiniz bol su ile yıkayın.

2. Yöntem:

1 yemek kaşığı karbonata biraz su ekleyip hamur haline getirin. Siyah noktaların bulunduğu bölgeye masaj yapın.

siyah-nokta-maskesi-siyah-noktalari-geciren-maske-tarifi-1593526456.jpg

3.Yöntem:

1 yumurtanın akını alıp yarım limon suyu ekleyin. Küçük bir tencerede bir dakika boyunca ısıtın. Yüzünüze sürdüğünüz karışımı 10-12 dakika boyunca bekletin.

4.Yöntem:

1 tatlı kaşığı bala yarım tatlı kaşığı süt ekleyerek kısık ateşte birkaç dakika ısıtın. Siyah noktaların yoğun olduğu bölgelere sürün. Sürdüğünüz bölgelere makyaj temizleme pamuklarından yapıştırın. Maskenin kurumasını 15-20 dakika ekledikten sonra pamuğu alıp cildinizi yıkayın.

Herkesin cilt tipi farklı olacağından herhangi bir cilt bakım yöntemini uygulamadan önce içindeki herhangi bir maddeye hassasiyetiniz olup olmadığından emin olabilmek için denemeden önce bir uzmana danışmanızda fayda var.