Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması ve ağlamamanız için bir de bu yöntemleri deneyin!

Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması ve ağlamamanız için bir de bu yöntemleri deneyin!

Soğan doğrarken gözleriniz mi yanıyor? Soğan doğrarken ağlıyor musunuz? Usta aşçıların soğan doğrarken uyguladığı yöntemleri sizin için araştırdık...

Tartışmasız en şifalı gıdalrın başında gelen soğanı nasıl doğrayacağınızı usta aşçıların taktiklerinden sizler için araştırdık...

sogan-gozyasi-4.jpg

İşte soğan doğrarken gözlerinizin sulanmasını önleyecek o yöntemler...

sogan-3.jpg

SOĞAN DOĞRARKEN KESKİN BIÇAK ŞART

Soğan doğrarken keskin bıçak tercih edebilirsiniz. Keskin bıçak ayrıca doğrama esnasında daha az enzim salınmasına yol açar.

SOĞANLARI BUZLUKTA BEKLETİN

Soğanı kesmeden önce buzluğa koyun ve 10-15 dakika bekletin. Bu süreyi aşmamaya özen gösterin.

sogan-gozyasi-2.png

SOĞAN VE EKMEK

Soğan doğrarken yavaş yavaş ekmek çiğnemek, gözlerin yanmasını önler. Ekmeği yavaşça çiğnemek ağzın sulanmasını sağlar.

SOĞAN VE LİMON

Ya da soğanları doğrarken dişlerinizin arasında limon dilimi alabilirsiniz.

SOĞAN VE HAVA

Soğandan çıkan gazı gözlerden uzaklaştırmak için, soğanı balkonda, açık pencere kenarında, vantilatör veya davlumbazın yanında doğrayın.

SOĞAN VE SAKIZ

Soğan doğrarken sakız çiğnemek, ağızdan nefes almanızı sağlar. Ayrıca sakız çiğnemek tükürük üretimi destekler. Bu sayede tükürük, soğandan çıkan buharı emer ve gözlere ulaşmasını önler.

sogan-gozyasi-3.png

SOĞANI YIKAYIN

Yıkadıktan sonra su dolu bir kapta bekletirseniz daha iyi olur.

SOĞAN VE SİRKE

Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün sonra da biraz bekleyin ve soğanı öyle kesnin.