
Soğan doğrarken gözlerinizin yanmaması ve ağlamamanız için bir de bu yöntemleri deneyin!
Soğan doğrarken gözleriniz mi yanıyor? Soğan doğrarken ağlıyor musunuz? Usta aşçıların soğan doğrarken uyguladığı yöntemleri sizin için araştırdık...
Tartışmasız en şifalı gıdalrın başında gelen soğanı nasıl doğrayacağınızı usta aşçıların taktiklerinden sizler için araştırdık...
İşte soğan doğrarken gözlerinizin sulanmasını önleyecek o yöntemler...
SOĞAN DOĞRARKEN KESKİN BIÇAK ŞART
Soğan doğrarken keskin bıçak tercih edebilirsiniz. Keskin bıçak ayrıca doğrama esnasında daha az enzim salınmasına yol açar.
SOĞANLARI BUZLUKTA BEKLETİN
Soğanı kesmeden önce buzluğa koyun ve 10-15 dakika bekletin. Bu süreyi aşmamaya özen gösterin.
SOĞAN VE EKMEK
Soğan doğrarken yavaş yavaş ekmek çiğnemek, gözlerin yanmasını önler. Ekmeği yavaşça çiğnemek ağzın sulanmasını sağlar.
SOĞAN VE LİMON
Ya da soğanları doğrarken dişlerinizin arasında limon dilimi alabilirsiniz.
SOĞAN VE HAVA
Soğandan çıkan gazı gözlerden uzaklaştırmak için, soğanı balkonda, açık pencere kenarında, vantilatör veya davlumbazın yanında doğrayın.
SOĞAN VE SAKIZ
Soğan doğrarken sakız çiğnemek, ağızdan nefes almanızı sağlar. Ayrıca sakız çiğnemek tükürük üretimi destekler. Bu sayede tükürük, soğandan çıkan buharı emer ve gözlere ulaşmasını önler.
SOĞANI YIKAYIN
Yıkadıktan sonra su dolu bir kapta bekletirseniz daha iyi olur.
SOĞAN VE SİRKE
Soğanı doğramadan önce kesme tahtasına sirke sürün sonra da biraz bekleyin ve soğanı öyle kesnin.