Soğan ile sarımsağın yıllardır yanlış şekilde tüketildiği ortaya çıktı! Bu hataya düşmeyin

Soğan ile sarımsağın yıllardır yanlış şekilde tüketildiği ortaya çıktı! Bu hataya düşmeyin

Soğan ve sarımsak antibiyotik açısından güçlü iki kaynak olurken, bakteri ve virüslere karşı kişiyi koruma altına alabilmektedir. Ancak soğan ve sarımsağın yıllardır yanlış tüketildiği ortaya çıktı.

Yapılan araştırmalar sonucunda soğan ve sarımsağın uzun süredir yanlış tüketildiği ortaya çıktı. Soğan ve sarımsak içeriğindeki sağlıklı bileşenler sayesinde kişinin bağışıklık sistemini güçlü kılarken aynı zamanda, hastalıklara karşı da kişiyi koruma altına almaktadır.

Ancak soğan ve sarımsağı doğru şekilde tüketebilmek için soğan ve sarımsağı doğru şekilde pişirdiğinizden emin olmanız gerekiyor.

Sebzelerin uzun süre pişirilmesi içeriğinde vitamin ve minerallerin kaybolmasını etkileyen durumlardan bir tanesi olurken, soğan ve sarımsağın pişirilme teknikleriyle alakalı önemli bir detay gün yüzüne çıktı.

Bu noktada dikkat edilmesi gereken birincil husus, sarımsağın soğana göre çok daha kısa sürede pişmesidir. Uzun süre pişen sarımsakta çeşitli zararlı bileşenler ortaya çıkarken, bu bileşenler insan sağlığına ciddi zararlar verebilmektedir.

SOĞAN İLE SARIMSAĞI AYNI ANDA PİŞİRMEK YANLIŞ 

Soğan ve sarımsaktan sağlıklı şekilde faydalanabilmek için pişirme sürelerini aynı zamanda sıralamalarını iyi ayarlamanız önemlidir.

Soğan ve sarımsağı aynı anda pişirmemeli, soğanları bir miktar pişirdikten sonra sarımsakları pişirmeye geçmelisiniz.