Soğan ve sarımsak yemek tansiyonu nasıl etkiliyor?

Soğan ve sarımsak yemek tansiyonu nasıl etkiliyor?

Soğan ve sarımsak Türk mutfağında yiyeceklerin vazgeçilmez malzemelerinin muhteşem ikilisi. Peki soğan ve sarımsak tüketimi tansiyonu etkiler mi?

Türk mutfağının muhteşem lezzetlerinin vazgeçilmez ikilisi soğan ve sarımsağın tansiyonu nasıl etkilediği merak konusu.

Yeniçağ'daki içerikde Prof. Dr. Ayşe Baysal soğan ve sarmısağın tansiyonu nasıl etkilediğini açıkladı.

SOĞAN VE SARIMSAK TANSİYONU ETKİLER Mİ?

Yapılan kimi araştırmalarda soğan ve sarımsağın, damarlardaki kanın akıcılığını artırdığı ortaya konuldu. Yemeklerin vazgeçilmez ikilisinin damar sertliğini önleyici, yüksek tansiyonu ve kan kolestrolünü düşürücü etkileri olduğu biliniyor.

SOĞAN VE SARIMSAĞIN FAYDALARI NELER?

Soğan ve sarımsağın özel tat ve kokuları bileşimlerindeki kükürtlü, alin adı verilen maddelerden ileri gelir. Bazı araştırmalar, yoğurtla birlikte yenilen sarımsağın yüksek tansiyonu düşürdüğünü gösterdi. Çünkü yoğurt en iyi kalsiyum kaynağı.

Son dönemde yapılan çalışmalar, tansiyon yükselmesinde kalsiyum yetersizliğinin rolü olabileceğini gösterdi. O nedenle, sarımsaklı yoğurt bir yandan kalsiyum sağlaması, diğer yandan sarımsağın etkisiyle tansiyonun düzelmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, bu tür etkinin pankreastan insülin salgılanmasını da artırdığı, dolayısı ile kan şekerinin düzenlenmesinde de yardımcı olduğu ileri sürülüyor. Bu nedenle, yetişkin bireylerde insülin düzenlenmesinde soğan ve sarımsak yardımcı oluyor.