Suyu içine hapsediyor ve dışarı bırakmıyor! Mantar pişirirken deneyin

Suyu içine hapsediyor ve dışarı bırakmıyor! Mantar pişirirken deneyin

Mantar yemeği pişirirken mantarın kuru olmasını sağlayacak tarif

Mantar yemeği birçok faydaya sahiptir. Öncelikle, mantarlar düşük kalorili bir sebzedir ve kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Ayrıca, mantarlar sindirim sistemini destekler ve sindirim sağlığını iyileştirir. Mantarlar aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur. İçerdikleri antioksidanlar sayesinde mantarlar kansere karşı koruyucu etkiye sahip olabilir. Ayrıca, mantarlar B vitaminleri, demir ve potasyum gibi önemli besin maddeleri içerir. Bu nedenle, mantar yemeği düzenli olarak tüketildiğinde sağlığa birçok fayda sağlayabilir.

MANTAR YEMEĞİNİN TARİFİ

Mantar Sote:

maxresdefault-001.jpg

2 adet orta boy soğan
3 adet yeşil biber
3 diş sarımsak
3 adet domates
500g kültür mantarı
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 tutam maydanoz (isteğe bağlı)

MANTARIN TARİFİ

Mantar sote için öncelikle soğanları yemeklik olacak şekilde doğrayın.
Yeşil biber ve sarımsakları da minik minik doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyarak, onları da küp küp doğrayın.
Mantarların kabuklarını soyarak onları da ince ince dilimleyelim.
Tencereye bir miktar sıvı yağı  koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları 1-2 dakika kavurun.
Ardından üzerine S-salça ve pul biberi ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.
İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edip karıştırın. Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekip, mantarlar yumuşayana  kadar pişirin.
Mantar sotemiz servise hazır. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler