Tadı genellikle beğenilmiyor! Brüksel lahanası böyle pişirildiğinde hep yemek isteyeceksiniz

Tadı genellikle beğenilmiyor! Brüksel lahanası böyle pişirildiğinde hep yemek isteyeceksiniz

Brüksel lahanasını farklı şekilde pişirerek sürekli tüketmek isteyeceğiniz bir hale dönüştürebilirsiniz. Peki, Brüksel lahanası nasıl pişirilir? İşte Brüksel lahanasını lezzetli hale getireceğiniz o yöntem.

Uzmanlar, özellikle bazı sağlıklı sebzeleri tüketmemenin altında yatan sebebin lezzetleri olduğunu, bunun da lezzetli pişirme yöntemlerini bilmemelerinden kaynaklandığını söylüyor.

Brüksel lahanası da o yiyeceklerden bir tanesi. Siz de Brüksel lahanasını farklı şekilde pişirerek sürekli tüketmek isteyeceğiniz bir hale dönüştürebilir ve vücudunuza gerekli faydalarını almayı sağlayabilirsiniz. Peki, Brüksel lahanası nasıl pişirilir? İşte Brüksel lahanasının adeta sihir gibi olan o pişirme yöntemi...

bruksel-lahanasi-yemegi-resimli-yemek-tarifi6.jpg

BRÜKSEL LAHANASI İÇİN EN LEZZETLİ TARİF

NBC News'te yer alan habere göre; Kaiser Permanente'de dahiliye uzmanı ve mutfak ve yaşam tarzı ilaçları direktörü olan Dr. Linda Shiue, bağırsak sağlığını iyileştirebilen lif kaynağı ve kronik hastalıkları önlemeye yardımcı olan antioksidanlar nedeniyle sebzelere öncelik vermenin önemli olduğunu söyledi.

Sebzeleri keyifli hale getirmenin pişirme yöntemlerine ve baharatlara bağlı olduğunu da sözlerine ekledi.

BRÜKSEL LAHANASI NASIL PİŞİRİLİR?

Aşçılık eğitmeni olan Shiue, bir keresinde Brüksel lahanasından nefret eden birini, lahanaları fırında yüksek ısıda kavurup zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırarak onları sevmeye ikna ettiğini söyledi.

Shiue, "Sebzeleri sevmeyen pek çok insan, onları nasıl pişireceğini bilmeyen insanlarla büyüdükleri içindir. Sonuçta, vıcık vıcık, renksiz sebzeler ortaya çıkabilir ve kim bunu yemek ister ki?" dedi.

Mynet